Hlavní obsah

Smutná zpráva. Zemřel bývalý útočník Jablonce či Slovanu Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická zpráva zasáhla klub ze severu Čech. Ve věku třiceti let zemřel bývalý bosenský fotbalista Jablonce, Znojma či Slovanu Bratislava Nermin Crnkič. Informaci oznámil prostřednictvím svých sociálních sítí jablonecký klub.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nermin Crnkič (vlevo) ještě v dresu Jablonce při zápase se Spartou. (archivní snímek)

Článek

Bosňan se poprvé objevil v českém fotbale v létě 2013, kdy přišel do Jablonce na volný přestup z amerického Michiganu. Ve stejném přestupovém období zamířil na roční hostování do Znojma, které v té sezóně hrálo nejvyšší fotbalovou soutěž. Zde si připsal prvních 22 startů v profesionálním českém fotbale a dokázal při nich vstřelit 3 branky a přidal k tomu 3 asistence.

Po návratu na Střelnici se rodák z Novigradu zapojil do A-týmu Jablonce a odehrál na severu Čech sezónu a půl. Za tu dobu nastoupil k 31 ligovým utkáním a zapsal zde 3 branky a 6 asistencí. Zasáhl také do čtyř zápasů předkola Evropské ligy, které Jablonec odehrál v sezóně 2015/16 proti Kodani a Ajaxu Amsterdam.

V téže sezóně v průběhu podzimu byl však Crnkič přeřazen do juniorky, jelikož odmítl podepsat novou smlouvu s jabloneckým klubem a kontrakt mu končil na konci roku. Po vypršení smlouvy přestoupil jako volný hráč do Slovanu Bratislava. Poté působil v bosenském Sarajevu či německém Erfurtu. Kariéru ukončil na konci sezóny 2021/22 v bosenské Tuzle ve věku 28 let kvůli zdravotním problémům.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články