Hlavní obsah

Smutná zpráva. Zemřel člen sparťanské Dvorany slávy Jakub Ruml

Aktualizováno

Tragická zpráva zasáhla fotbalovou Spartu. Ve věku 67 let zemřel dlouholetý sekretář Sparty a člen sparťanské Dvorany slávy Jakub Ruml. Informaci o skonu Jakuba Rumla přinesl web sparta.cz.

Foto: sparta.cz

Ve věku 67 let zemřel dlouholetý sekretář klubu a člen sparťanské Dvorany slávy Jakub Ruml.

Článek

Jakub Ruml působil v letenském klubu 26 let a jako šéftrenér mládeže měl významný podíl na výchově mladých fotbalistů. Velkou část života zasvětil i vzděláváním trenérů. V roce 2020 byl uveden do klubové Dvorany slávy.

„K této velmi smutné události chci říct, že zemřel člověk, který výraznou část svého života spojil se Spartou. Ve funkci sekretáře mládeže odvedl spoustu neviditelné práce. Za minulého režimu se pral se státním aparátem, aby vůbec mohl pracovat. Vždycky na něj bylo spolehnutí. Člověk, který tu byl takovou dobu, si zaslouží od Sparty uznání, úctu a kondolenci rodině. Věřím, že v nejbližší době najdeme cestu, jak jeho památku uctít," uvedl pro web sparta.cz generální sekretář Sparty Dušan Žovinec.

Jak píše sparťanský web, Jakub Ruml nemohl z politických důvodů studovat vysokou školu a až do roku 1989 se oficiálně nesměl angažovat ani ve fotbalu. Po revoluci vystudoval Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy a od roku 1994 přišel do Sparty.

Bratrem Jakuba Rumla byl známý politik Jan Ruml, který v letech 1992 až 1997 působil ve fuknci ministra vnitra.

Reklama

Související témata: