Hlavní obsah

Snad si trenér nechal mistrovské tetování, těší se Kovařík na duel s Koubkem

Praha

Strávil v Plzni osm a půl roku, podstatnou část fotbalové kariéry. V létě vyměnil dres Viktorie za Bohemians 1905, nicméně na Plzeň si vzpomene hned v ligové premiéře. Klokani v ní narazí na nováčka z Hradce Králové vedeného Miroslavem Koubkem. „Na trenéra mám dobré vzpomínky. Neměl jsem s ním nejmenší problém, v sezoně s ním jsme vyhráli titul. Těším se na něj, hlavně doufám, že si ještě nechal mistrovské tetování,“ směje se záložník Jan Kovařík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Jan Kovařík opustil Viktorii Plzeň.

Článek

S Viktorkou se rozloučil, jako další v řadě z pamětníků zlaté éry. Zkušený záložník získal během působení v Plzni čtyři mistrovské tituly a zahrál si Ligu mistrů nebo Evropskou ligu. Celkem v nejvyšší české soutěži sehrál 295 zápasů v nichž zaznamenal 34 branek a 57 asistencí. V Bohemians 1905 podepsal dvouletou smlouvu.

„Věděl jsem, že čas odejít jednou nastane. V Plzni jsem byl 8,5 roku, což je dost dlouhá doba. Zažil jsem tam lepší i horší časy a teď byl správný čas odejít. O zájmu Bohemky jsem věděl dlouho, vlastně od konce sezony. A bylo na mně, jak se rozhodnu," líčí Jan Kovařík.

Zvolil přestup. „Pak už to byla docela rychlá akce a jsem rád, že jsem skončil tady. Teď je přede mnou nová výzva, noví spoluhráči a nové zápasy v Ďolíčku," těší se rodák z Mostu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Záložník Jan Kovařík, posila fotbalistů Bohemians Praha 1905.

Klokani přitom na Plzeň narazí hned ve druhém kole, což pro Kovaříka bude pikantní duel.

„Na vzájemný zápas se určitě těším, ale teď ho absolutně neřeším. V Boleslavi začínáme s Hradcem, to je teď priorita," zdůrazňuje.

V Plzni nedostával tolik příležitostí

Ve Viktorce vypadl ze základní sestavy, v Ďolíčku chce hrát více.

„Jsem rád, že mi Bohemka dává možnost za ni nastupovat. V poslední době jsem v Plzni nedostával tolik příležitostí, kolik bych chtěl. Věřím tedy, že to tu bude lepší a že pomůžu, abychom byli úspěšní," líčí Kovařík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šťastný Jan Kovařík z Viktorie Plzeň prožívá radost ze vstřeleného gólu proti AS Řím.

Odchovanec Slavie se těší na atmosféru Ďolíčku. „O Bohemce se vždy říkalo, že má skvělé fanoušky, duch je tady cítit. Snad na nás budou lidé chodit, nabídneme jim fotbal, který se bude líbit a získáme s ním také hodně bodů. Strašně dlouho jsem jezdil do Ďolíčku jako soupeř a fanoušci nám nikdy nic nedarovali. Těším se, až ho teď zažiju z druhé strany," usmívá se.

Kovařík je univerzál, který vyniká kvalitními centry a exekucí standardních situací.

„Trenér Klusáček mi říkal, že jsem pro něj použitelný jak vepředu, tak vzadu. Standardky jsou jednou z mých předností. Myslím, že je nezahrávám špatně. Uvidíme v zápasech, jak kdo bude chtít a jaký bude potřeba zahrát signál," avizuje Kovařík.

Reklama

Související témata: