Hlavní obsah

Jablonec - Pardubice 1:1Souboj trápících se týmů vítěze nenašel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Čvančara 1 : 0
30. Tischler 1 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Fotbalisté Jablonce remizovali ve 13. kole první ligy doma s Pardubicemi 1:1 a připsali si tak už šestý nerozhodný výsledek v sezoně nejvyšší soutěže. Severočechům zajistil vedení Tomáš Čvančara, o vyrovnání se ještě v prvním poločase postaral Emil Tischler. Jablonec čeká na ligovou výhru už šest kol a zůstává na 13. místě tabulky. Pardubice nezvítězily poosmé za sebou a jsou čtrnácté. Dnešní bod je první, který na soupeřově hřišti od začátku ročníku získaly.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Pardubic Jiří Krejčí

Článek

Zpočátku to vypadalo, že se Jablonečtí oklepali po pětibrankovém debaklu v Plzni, aniž by trenér Petr Rada musel nějak výrazně měnit sestavu. V 10. minutě po povedené kombinaci útočné dvojice a Doležalově patičce vstřelil Čvančara svůj čtvrtý ligový gól v sezoně. Po třech minutách měl další velkou šanci Doležal, ale jeho volej zblízka mířil příliš vysoko.

Zkušeného kapitána hledaly na hrotu i další centry domácích. Hrálo se téměř neustále na pardubické polovině, ale po půlhodině hry se na druhé straně opřel do odraženého míče před šestnáctkou Tischler a s Holíkovou nešťastnou tečí vyrovnal. Byla to vůbec jediná střela hostů na branku.

V úvodu druhého dějství v rozpětí jediné minuty Pardubice dvakrát podržel brankář Boháč. To když se proti němu řítil po ideální kolmici Pleštil nebo když Čvančara hlavičkoval z bezprostřední blízkosti. Nejlepší jablonecký střelec pak uviděl čtvrtou žlutou kartu, takže v příštím kole bude chybět. Další vyloženou šanci měl v 70. minutě Doležal, odkrytou branku ale netrefil.

Tlak domácích se s přibývajícími minutami začal rozplývat v nepřesnostech a hosté vycítili, že by si mohli odvézt i víc než bod. Nakonec ale měli blíž k výhře domácí. Deset minut před koncem střídající Malínský hned při prvním doteku s míčem poslal dlouhý lob, který zastavilo až břevno. Pardubice tak po dvou porážkách 0:1 v minulém ročníku získaly ve vzájemných zápasech s Jabloncem první bod.

FK Jablonec - FK Pardubice 1:1 (1:1)
Branky: 10. Čvančara - 30. Tischler. Rozhodčí: Batík - Leška, Podaný - Ondráš (video). ŽK: Čvančara - Jeřábek. Diváci: 2444.
Jablonec: Hanuš - Holík, Kubista, Zelený, Krob - Pleštil (80. Malínský), Považanec (71. Hübschman), Kratochvíl, Pilař (71. Smejkal) - Čvančara (74. Nešpor), Doležal (80. Vaníček). Trenér: Rada.
Pardubice: Boháč - Kostka, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Chytil (77. Červ), Tischler, Šimek (46. Beran), Cadu - Černý (55. Huf). Trenér: Novotný.

Reklama