Hlavní obsah

Plzeň vyfasovala na Slavii tři červené, Krmenčík slavil! Penaltová divočina mezi Baníkem a Spartou bez vítěze

Aktualizováno

To byla jízda! Špička fotbalové Fortuna ligy je po 13. kole ještě vyrovnanější. Baník v utkání, v němž sudí Berka nařídil tři penalty, remizoval se Spartou 2:2,a ta tak na první místo ze čtvrtého ztrácí jen tři body, Mladá Boleslav ovládla bitvu s Hradcem Králové a raduje se z vítězství 3:2 a Jablonec remizoval s Pardubicemi 1:1. Ve šlágru Slavie s Plzní vyfasovali hosté hned tři červené karty a zápas dohrávali v osmi. Sešívaní jejich neukázněnost potrestali "jen" dvěma góly a ze druhého místa se hlasitě hlásí k obhajobě titulu. Bývalý hráč Plzně Michael Krmenčík se poprvé trefil za Slavii ze hry a svůj gól, k nelibosti hostujících fanoušků, pořádně slavil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Lingr ze Slavie Praha slaví se spoluhráči svůj gól na 1:0

Článek
Fotogalerie

Sparta před zápasem s Baníkem figurovala v tabulce na třetím místě. Sparťané s Baníkem neprohráli předchozích osm ligových zápasů a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Oba týmy se po penaltové divočině rozešly remízou 2:2.

Letenští v zápase dvakrát vedli, krátce před koncem první půle nebyl Hanckovi uznán gól kvůli ofsajdovému postavení, kapitán Bořek Dočkal v 65. minutě zahodil penaltu, o šest minut později si však spravil chuť Hancko, svou penaltu proměnil a Sparta vedla 2:1. Ostravští se však nevzdali a v 83. minutě se i oni dočkali penalty, z níž skóre uzavřel Tetour.

Mladá Boleslav přivítala Hradec Králové, který má domácí azyl právě ve městě automobilů. Votroci Středočechy v nejvyšší soutěži neporazili šestkrát po sobě a z vítězství se neradovali ani tentokrát. Dvakrát se v zápase sice zvládli dotáhnout, ale na třetí gól Boleslavi už nedokázali odpovědět.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Hradce se radují z vyrovnávacího gólu proti Boleslavi.

Střelnice byla dějištěm souboje dvou trápících se týmů Jablonce a Pardubic a oba své trápení potvrdily i ve vzájemném duelu. Jejich souboj skončil remízou 1:1, a čekání Severočechů na vítězství se tak protáhlo na šet kol, hostů už na osm.

Tahákem kola byl souboj mistrovské Slavie s vedoucí Plzní. Západočeši však hned v úvodu vyfasovali první červenou kartu a sen o prvním vítězství na hřišti sešívaných od roku 2014 se jim začal pomalu rozplývat. Slavisté se ale prosadili až v 65. minutě zásluhou Lingra.

Hosté o šestnáct minut později viděli další červenou, konkrétně Pernica. Již v nastaveném čase viděl druhou žlutou Mosquera a i on se musel pakovat ze hřiště předčasně. V páté minutě nastavení potrestal plzeňskou neukázněnost její bývalý hráč Michael Krmenčík. Gól se nebál, k nelibosti většiny hostujících fanoušků, oslavit. Plzeň vede ligu už jen o bod před druhou Slavií a o dva před třetím Slováckem. Sparta na čtvrtém místě ztrácí na lídra body tři.

Výsledky zápasů 13. kola fotbalové Fortuna ligy:
Sobota
Zlín - České Budějovice 2:0
Teplice - Liberec 1:2
Olomouc - Slovácko 0:3
Bohemians - Karviná odloženo
Neděle
Jablonec - Pardubice 1:1
Branky: 10. Čvančara - 30. Tischler
Ostrava - Sparta 2:2
Branky: 50. Buchta, 83. Tetour z pen. - 32. Pešek, 71. Hancko z pen.
Mladá Boleslav - Hradec Králové 3:2
Branky: 29. Dancák, 45. Ewerton, 78. Douděra - 41. Rada, 52. Vlkanova
Slavia - Plzeň 2:0
Branky: 65. Lingr, 90.+5 Krmenčík

Reklama

Související témata: