Hlavní obsah

Sparta dá příležitost v bráně svému odchovanci. Má šanci stát se jedničkou?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Sparta bude v létě mimo jiné řešit i obsazení brankářského postu. V tomto ročníku se na postu jedničky postupně vystřídali Florin Nita, Dominik Holec a Milan Heča. Jak potvrzuje ve fotbalovém pořadu Sport.cz Přímák David Horejš, který v této sezoně vedl Dynamo, Letenští uplatnili možnost stáhnout si zpátky z hostování na jihu Čech svého odchovance Vojtěcha Vorla.

Sparta bude řešit brankářský post. Kdo se k týmu připojí v létě?Video: Sport.cz

 
Článek

„Sparta na něj měla právo, že si ho může stáhnout z hostování, což udělala," uvádí 44letý kouč, který je aktuálně bez angažmá. Pro svého bývalého svěřence má jen slova chvály.

„Vojta chytal nadstandardně, podával velice dobré výkony, je to prototyp moderního brankáře. Je na tom brankářsky dobře a umí i nohama," vyzdvihuje Horejš, který ve fotbalovém studiu Sport.cz popisuje, jakým vývojem prošlo Vorlovo angažmá v Dynamu.

Florin Nita mimo sestavu. Situaci rumunského brankáře rozebíráme v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Jako pravděpodobný se jeví odchod Florina Nity, který nadále setrvává v pozici jedničky národního týmu Rumunska, ale ve Spartě na něj během jara většinou zbývá místo jen na tribuně.

Už v prosinci přišel rumunský novinář Emanuel Rosu s informací, že Nita v rozhovoru pro místní rozhlas uvedl, že je připravený odejít ze Sparty, pokud nebude nadále dostávat příležitost. Stejně jako Heča s Holcem má podle dostupných informaci smlouvu na Letné ještě na rok.

Sparta má kromě Vorla v lize na hostováních ještě Huga Bačkovského v Bohemians a Jana Čtvrtečku v Teplicích.

Reklama

Související témata: