Hlavní obsah

Sparta - Dukla 7:0Sparta deklasovala soupeře v derby, vyhrála i Plzeň

Fotbalisté Sparty deklasovali druholigovou Duklu 7:0 a v letní přípravě na novou sezonu i podruhé vyhráli o sedm gólů. Hattrickem se na Strahově blýsknul útočník Matěj Pulkrab. Plzeň na úvod doma zvítězila 4:1 nad Trnavou. Slovácko porazilo Prostějov 5:0, stejným výsledkem si Liberec poradil s dalším druholigovým soupeřem Žižkovem. Ostrava překvapivě jen remizovala 1:1 na hřišti Kroměříže z třetí nejvyšší soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Matěj Pulkrab a Lukáš Juliš oslavují gól během přípravného utkání s Duklou v rámci letní přípravy.

Článek
Fotogalerie

Sparťané, kteří v úterý rozstříleli třetiligovou Hostouň 8:1, se rozjížděli pomaleji. V utkání hraném na čtyři třicetiminutovky otevřel v 19. minutě skóre Ladislav Krejčí starší. Dukla držela těsnou porážku až do 74. minuty, kdy se trefil Polidar. Triumf letenského favorita pak navýšili Juliš, Minčev a třemi góly Pulkrab, jenž v minulé sezoně hostoval v Bohemians 1905. Za Spartu debutovala dánská posila obránce Höjer.

"Je to povzbuzení do naší práce. Ale ještě dalších pět dní budeme v hrubé přípravě a pro nás je teď důležitější nabrat takovou obecnou vytrvalost, což se nám dnes povedlo, že každý hráč měl šedesátiminutové zatížení. Cíl dne a celého týdne jsme splnili," řekl pro klubovou televizi Zdeněk Bečka, asistent sparťanského trenéra Pavla Vrby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zkušený záložník Bořek Dočkal ze Sparty během přípravného utkání s Duklou.

Plzeňští se v úvodním poločase neprosadili, ale pak jim výrazně pomohl příchod letní akvizice Mosquery. Kolumbijský křídelník v 58. minutě připravil vedoucí branku Šulcovi, poté byl dvakrát faulován v šestnáctce a penalty proměnili navrátilec z hostování Chorý a Kayamba. Těsně po Kolesárově snížení v 84. minutě potvrdil triumf Viktorie čtvrtým gólem Havel.

"Jsme spokojeni, protože kluci mají za sebou velmi náročný týden se spoustou těžkých tréninků. Výsledek je povzbuzující. Jsme rádi, že jsme si mohli zahrát s Trnavou, byl to kvalitní soupeř," uvedl Pavel Horváth, asistent plzeňského kouče Michala Bílka.

Slovácko navázalo na úterní úvodní vítězství 6:1 nad Vyškovem a také Prostějov porazilo pětibrankovým rozdílem. Po změně stran se dvakrát prosadil Sadílek, už v úvodní půlhodině skórovali Šašinka, Petržela a Daníček.

Liberecký brankář Knobloch v šesté minutě zneškodnil Súkenníkovu penaltu a do přestávky se prosadili Rondič a Bína. Ve druhém poločase náskok Slovanu zvýraznil dvěma zásahy Diamé, před ním si dal vlastní branku žižkovský Řezáč.

Prvoligový nováček Hradec Králové v souboji týmů z nejvyšší soutěže zdolal 3:1 Bohemians 1905 a začal úspěšně pod novým trenérem Miroslavem Koubkem, který v minulosti vedl i "Klokany". Už v prvním dějství se za Východočechy trefili Vašulín, Vlkanova a letní posila Harazim. Za Pražany vyrovnal nováček Fulnek.

"Utkání jsme hráli po velmi těžkém týdnu, takže jsem až příjemně překvapený, jak to kluci odpracovali," konstatoval Koubek. "My jsme byli efektivní, oba týmy měly šance, utkání mohlo skončit třeba 5:4 nebo 5:5," dodal zkušený kouč.

Olomouc v prvním duelu po návratu trenéra Václava Jílka porazila druholigový Vyškov 3:0 po brankách Zifčáka, Zlatohlávka a Chytila. Karviná podlehla Trenčínu 0:3, Zlín porazil třetiligový Uničov 5:1 a Teplice přestřílely divizní Chomutov 4:2.

Přípravná fotbalové utkání:
Sparta Praha - Dukla Praha 7:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Branky: 85., 97. a 108. Pulkrab, 19. Ladislav Krejčí I, 74. Polidar, 77. Juliš, 101. Minčev. Hráno na 4x 30 minut.
Sparta: I. a II. čtvrtina: Heča - Vindheim (48. Gabriel), Panák, Ladislav Krejčí II, Höjer - Karlsson, Sáček, Souček, Karabec, Ladislav Krejčí I - Drchal.
Sparta III. a IV. čtvrtina: Holec - Gabriel, Vitík, Štetina, Polidar - Wiesner, Pavelka, Dočkal, Minčev - Pulkrab, Juliš. Trenér: Vrba.
Viktoria Plzeň - Trnava 4:1 (0:0)
Branky: 58. Šulc, 67. Chorý z pen., 70. Kayamba z pen., 84. Havel - 83. Kolesár.
Plzeň - I. poločas: Hruška - Koželuh, Hejda, Gabriel, Falta - Hlavatý, Kalvach, Čermák - Kopic, Matějka, Ba Loua.
Plzeň - II. poločas: Hruška - Havel, Kaša, Pernica, Hybš - Bucha, N'Diaye, Šulc (63. Hlavatý) - Kayamba, Chorý, Mosquera. Trenér: Bílek.
Slovácko - Prostějov 5:0 (3:0)
Branky: 67. a 76. Sadílek, 19. Šašinka, 27. Petržela, 29. Daníček.
Slovácko - I. poločas: Bajza - Kalabiška, Hofmann, Divíšek - Navrátil, Mareček, Daníček, Petržela, Tomič, Jurečka - Šašinka.
Slovácko - II. poločas: Nemrava - Šimko, Kadlec, Srubek, Reinberk - Holzer, Sadílek, Havlík, Kudela - Vecheta, Cicilia. Trenér: Svědík.
FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 3:1 (3:1)
Branky: 10. Vašulín, 22. Vlkanova, 39. Harazim - 13. Fulnek.
Hradec Králové - I. poločas: Vízek - Mejdr, Klíma, Král, Harazim - Kodeš, Rada - Záviška, Dvořák, Vlkanova - Vašulín.
Hradec - II. poločas: Fendrich - Čech, Donát, Leibl, Urma - Soukeník, Kateřiňák - Kejř, Samko, Novotný - Prekop. Trenér: Miroslav Koubek.
Bohemians - I. poločas: Le Giang - Nový, Kadlec, Bederka, Vondra - Novák, Ljovin - Hronek, Chramosta, Fulnek - Puškáč.
Bohemians - II. poločas: Bačkovský - Lehovec, Köstl, Krch, Bartek - Nový (59. Hůlka), Musil, Vacek, Matěj Koubek - Necid, Osmančík. Trenér: Klusáček.
MFK Karviná - Trenčín 0:3 (0:1)
Branky: 43., 52. a 61. Kadák.
Zahajovací sestava Karviné: Ciupa - Neuer, Dramé, Křapka - Vlachovský, Qose, Teplan, Kokovas - Svoboda, Zych, Sánchez. Trenér: Weber.
Fastav Zlín - Uničov 5:1 (1:1)
Branky: 36. Poznar, 52. Hrdlička, 62. Čanturišvili, 71. Tkáč, 90. Bobčík - 35. Krč z pen.
Zlín - I. poločas: Rakovan - Fillo, Kolář, Procházka, Nečas - Fantiš, Hlinka, Hrubý, Dramé - Reiter, Poznar.
Zlín - II. poločas: Šiška - Vraštil, Cedidla, Simerský, Matejov - Hrdlička, Tkáč, Janetzký, Čanturišvili - Pedrito, Bobčík. Trenér: Jelínek.
Slovan Liberec - Viktoria Žižkov 5:0 (2:0)
Branky: 72. a 77. Diamé, 23. Rondič, 45. Bína, 53. vlastní Řezáč.
Liberec: I. poločas: Knobloch - Bína, Kranthove, Chaluš, Mikula - Nečas, Faško, Polyák, Matoušek - Rondič, Rabušic.
Liberec - II. poločas: Vliegen - Fukala, Lehoczki, Purzitidis, Gembický - Matoušek (70. Bína), Havelka, Michal, Faško (70. Nečas) - Novotný, Diamé. Trenér: Hoftych.
Pardubice - Brno 0:2 (0:1)
Branky: 27. Přichystal, 55. M. Sedlák.
Pardubice - I. poločas: Markovič - Halász, Vujcič, Toml, Prosek - Červ - Sychra, Beran, Solil, Sokol - I Sang-hjok.
Pardubice - II. poločas: Letáček - Halász, Vujcič, Toml, Prosek - Červ - Sychra, Beran, Solil, Sokol - I Sang-hjok. Trenér: Novotný.
Olomouc - Vyškov 3:0 (1:0)
Branky: 14. Zifčák, 53. Zlatohlávek, 58. Chytil.
Olomouc: I. poločas: Macík - Sláma, Hubník, Štěrba, Chvátal - Matoušek, Spáčil, Růsek, Slaměna, Šíp - Zifčák.
Olomouc - II. poločas: Stoppen - Látal, Beneš (78. Spáčil), Poulolo, Zmrzlý - Zlatohlávek, Sedlák, Chytil, Breite, Hála - Fiala. Trenér: Jílek.
Teplice - Chomutov 4:2 (4:1)
Branky Teplic: 9. a 38. Trubač, 15. Moulis z pen., 45. Mareček.
Teplice: I. poločas: Němeček - Hyčka, Knapík, Chlumecký, Droehnle - Mareček, Vokáč - Vachoušek, Trubač, Moulis - Ledecký.
Teplice - II. poločas: Němeček - Laňka, Hasil, Černý - Švanda, Korselt, Jukl, Horák - Štursa, Kronus - Macej. Trenér: R. Kučera.

Reklama

Související témata: