Hlavní obsah

Sparta našla dalšího kata, který ji týrá. Teď zbrojí na derby

Praha

Jako by ho jeho spoluhráč inspiroval. Tomáš Malínský byl schopen během svého angažmá v Liberci prakticky v každém utkání proti Spartě skórovat. Fotbalisté Jablonce teď našli na Letenské jiného specialistu. Útočník Tomáš Čvančara dal před rokem soupeři v rudých dresech svůj první ligový gól a v neděli zase zařídil svému týmu cennou remízu 1:1.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Tomáš Čvančara z Jablonce a Dávid Hancko ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Jedenadvacetiletý urostlý útočník má zajímavou bilanci. Vstřelil zatím čtyři ligové góly, polovinu z nich na Spartě. Zatímco loni jen snižoval na konečných 2:1 pro domácí, o víkendu už jeho trefa měla váhu cenného bodu.

„Za prvé jsme rádi, že jsme na Spartě dokázali bodovat. Všichni víme, jak je to na Letné těžké. Je tu horká půda a jsme rádi, že jsme urvali aspoň remízu. Myslím, že remíza je zasloužená. Upřímně, moc šancí jsme neměli, oni měli tlak. Bod brát musíme a musíme být za něj rádi," líčí Tomáš Čvančara pro klubový web.

Píše zajímavý příběh. V žákovských kategoriích prošel Spartou i Slavií. V roce 2018 přestoupil z Edenu do Jablonce, kde ještě před osmnáctými narozeninami stihl ligový debut. V zimě 2019 se vypravil na půlroční hostování do italského Empoli.

Sezonu 2019/20 strávil pro změnu ve Vyšehradě, v průměrném druholigovém klubu nasázel 13 gólů a patřil k nejlepším střelcům soutěže. Proto se vrátil do Jablonce, z něhož si letos na jaře odskočil na další hostování do Opavy.

Jablonec na letenském stadionu bodoval po třech letech. „Bylo to dlouhé čekání, doufám, že jsme fanouškům bodem udělali aspoň nějakou radost a trochu se revanšovali za ligový vstup, který určitě nebyl ideální. Přál bych si, abychom zase byli Jablonec, který může hrát s kýmkoliv a bude hrát nahoře," doufá Čvančara.

O víkendu jeho tým po středečním poháru v Přepeřích čeká další třaskavý zápas - derby s Libercem. „A to je extra motivace! Hrajeme doma, což si zaslouží tři body. Musí zůstat u nás v Jablonci. Paradoxně ani jednomu týmu se v lize teď nějak nedařilo, myslím si, že nám pomůže i bod na Spartě. Chtělo by si to udržet nějakou delší šňůru," přeje si Čvančara.

Reklama

Související témata: