Hlavní obsah

Sparta, nebo Plzeň? Kerič se vnucuje i do Mnichova, ale Bayern ho nechce

Usmívá se od ucha k uchu a vůbec nevypadá jako fotbalista, jehož čeká jedno z klíčových rozhodnutí kariéry. Liberecký útočník Andrej Kerič oblékl na halovém turnaji Fortuna víkend šampionů ještě dres Slovanu, je však dost možné, že naposledy. Perou se o něj oba podzimní lídři Gambrinus ligy, Plzeň a Sparta. „Je to příjemné, ale neřeknu vám, koho preferuji,“ říká diplomaticky.

Foto: Milan Malíček, Právo

Útočník Liberce Andrej Kerič

Článek

Jako by si s ničím nedělal hlavu. „Pokud jde o přestupy, chci do Paris St. Germain nebo do Bayernu Mnichov. Problém je, že oni nechtějí mě,“ vtipkuje Andrej Kerič na transferové téma.

Noviny se přitom plní spekulacemi, zda bývalý král střelců Gambrinus ligy přestoupí v zimě do Sparty, nebo do Plzně. „Já noviny nečtu. Záměrně, většinou tam bývá víc, než vím sám,“ usmívá se chorvatský kanonýr.

Až po chvíli přejde do vážné roviny. V tuto chvíli je lákavým zbožím, svůj zájem o něj deklarovala nejdřív Sparta, pár dnů poté i Plzeň. „Je to rozhodně příjemné, když mě chtějí první a druhý tým ligy. Musím si to pořádně zvážit. S mým manažerem Paskou budu mluvit příští týden, nejdříve v pondělí. Teď se těším na neděli, kdy budu mít po soustředění na horách konečně den volno,“ líčí Kerič.

Plzeňský David Bystroň (vlevo) v souboji s Andrejem Kerićem z Liberce. Budou z nich na jaře spoluhráči?foto: ČTK/Radek Petrášek

A kam by chtěl raději? Do klubu obhájce titulu, nebo lídra tabulky? „To po mně nechtějte... Ve hře je stále i Slovan, s nímž se bavíme o prodloužení mé smlouvy. Ale přiznám se, že bych chtěl někam do většího klubu, to láká každého hráče,“ naznačí pouze.

Jednoho nebezpečí si musí být vědom. Pokud zůstane i na jaře v Liberci, ale neprodlouží smlouvu, která mu v létě končí, mohl by u Nisy skončit i v béčku. Slovan tak v minulých letech postupoval v několika případech. „Vím o tom, ale doufám, že taková už politika klubu není... Alespoň mě nikdo nevaroval, že mi něco takového hrozí,“ doufá Kerič.

Reklama

Související témata: