Hlavní obsah

Sparta pobídkou od lídrů nepohrdla. O cizích týmech v přípravě nikdy nemluvím, dušuje se Priske

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavia v sobotu remizovala, Plzeň v neděli odpoledne dokonce prohrála. Letenští tak dostali pádnou pobídku více se přiblížit čelu tabulky. Fotbalisté Sparty jí nepohrdli a Jablonec porazili 3:0. Na sešívané tak ztrácejí pět a na Viktorii tři body. „Ztráty mužstev před námi jsem jako zvýšenou motivaci nepoužil. O výsledcích jiných týmů v přípravě na zápas nikdy nemluvím,“ dušuje se trenér Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta (vpředu) a Jakub Jankto ze Sparty oslavují gól na 2:0 během utkání s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Ztráta obou největších rivalů byla pro Spartu výjimečným dárkem. Může teď doufat, že 20. kolo může být pro další průběh Fortuna ligy zlomové.

„Těžko říct, už jsme jednu, dvě šance stáhnout ztrátu měli, ale zahodili je. Až teď. Situaci v tabulce samozřejmě vnímáme, bavíme se o tom. Moc dobře však víme, že klíčové zápasy pro nás teprve přijdou. Do konce ligy zbývá ještě moc času, abychom se tím nějak více zabývali," říká za kabinu reprezentant Jan Kuchta.

Pražané nastoupili bez potrestaného Čvančary, poprvé v základní sestavě se tak představil Australan Mabil. Když pak po srážce s Akpudjem musel odstoupit Kairinen, dostal poprvé větší prostor také Albánec Laci.

Mužem zápasu byl dvougólový hrdina Haraslín. Jednu branku přidal právě Kuchta, který pak dvakrát trefil tyč. Domácí se po přestávce rozehráli a předvedli spoustu vydařených kombinací.

„Předvedený výkon byl velmi dobrý. Navázali jsme na výhru v derby na Bohemce. Neponechali jsme nic náhodě. O přestávce jsme si řekli, že do druhé půle musíme nastoupit líp. Hra se po dalších gólech uklidnila. Tyčky hodně proklínám, jsem rád, že aspoň jeden gól byl," líčí Kuchta.

Se Slavií i Plzní bude Sparta včetně nadstavby hrát ještě dvakrát. Má tedy ještě dost příležitostí, aby na lídry tabulky zatlačila.

„Nejsem tak hloupý, abych si myslel, že hráči jejich výsledky neznají, stejně jako je znám já. V první řadě se ovšem musíme soustředit na sebe, na své zápasy a na svůj výkon, abychom sbírali body. Udržet si koncentraci. Pak se vy i zbytek republiky můžete věnovat souvislostem okolo," stojí si trenér Brian Priske za svým, že apelovat na výsledky soupeřů není v kabině vhodné.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články