Hlavní obsah

Rozdáme si to s nimi, zní ze Sparty k Liverpoolu. Slaví se i nová smlouva pro Haraslína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Perný týden na Letné pokračuje. Sparta v minulých dnech podepsala novou smlouvu s obráncem Asgerem Sörensenem, oslavila narození dcery Jana Kuchty a postoupila přes Galatasaray v Evropské lize. V pátek navíc zveřejnila, že nový kontrakt uzavřel také slovenský křídelník Lukáš Haraslín. A do toho los právě Evropské ligy, který Spartě přisoudil do osmifinále Liverpool. „Těšíme se,“ zní z kádru.

Sparta narazí v Evropské lize na slavný LiverpoolVideo: sntv

 
Článek

Haraslín byl jedním z hrdinů čtvrtečního večera. V 80. minutě zvýšil na 3:1 a v dvojutkání s Galatasarayem vsítil nakonec postupový gól. Den na to dostal novou, víceletou smlouvu a k tomu slavný Liverpool.

„Dal se dohromady vynikající tým. Ještě nikdy jsem nehrál v mužstvu, které by drželo takhle spolu i mimo hřiště. S klukama trávíme na Strahově i volný čas. I to hrálo samozřejmě velkou roli v tom, abych ve Spartě zůstal. Proto bylo mé rozhodování jednoduché,“ uvedl Haraslín pro klubový web.

„Teď je to takový bláznivý týden. Po postupu do osmifinále jsem podepsal a pak jsme se dozvěděli, že nás čeká Liverpool. Je to skvělé a těším se,“ dodal aktuálně druhý nejlepší střelec Fortuna ligy a pro Spartu v současné době téměř nepostradatelný hráč.

Fotka, na níž se sparťané radují z vylosování anglického giganta, rychle obletěla sociální sítě. „Liverpool jsem si přál jako většina kluků. Víme, že jde o velkou výzvu, nejtěžší možný soupeř. Pro to ale fotbal hrajeme, abychom se s takovými týmy měřili,“ má jasno stoper Martin Vitík.

„Další výborný soupeř. Obrovský tým, jehož styl máme nastudovaný. Musíme se zaměřit hlavně na nás, prezentovat se naším stylem. Máme před sebou výzvu na Letné i na Anfieldu,“ komentoval trenér Brian Priske.

Podle Filipa Panáka se není čeho bát. „Půjdeme si to s nimi rozdat. Věříme, že se nám zápasy povedou. Ale víme, že Liverpool patří k nejlepším na světě,“ uvědomuje si střední obránce.

Reklama