Hlavní obsah

Sparta porazila v přípravě chorvatskou Rijeku. Věřím, že to bude ještě lepší, hlásil Haraslín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři zápasy, tři vítězství. Fotbalisté Sparty sbírají během letní přípravy jeden dobrý výsledek za druhým. Naposledy vyhráli na rakouském soustředění nad chorvatskou Rijekou 2:0. Slovenský reprezentant Lukáš Haraslín nastoupil v dresu Sparty po krátké pauze poprvé. Výhra ho těšila, ale moc ji nepřeceňoval. "V těchto zápasech je důležité se dobře připravit na novou sezonu. Ukázat věci, které děláme v tréninku, a hlavně se připravit na zápasy, které nás budou čekat v Evropě a pak i v české lize," uvedl při hodnocení na internetových stránkách Sparty. "K úplné spokojenosti mi z mého pohledu chyběl vstřelený gól," přiznal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Haraslín v dresu Sparty na archivním snímku.

Článek

Odehráli jste slušné utkání. Měl jste i nějaké šance, Jak jste se na hřišti cítil?

Jsem rád, že po dovolené jsem se hned v prvním zápase dostával do šancí. Pevně věřím, že se do nich budu dostávat ještě častěji a budu je proměňovat. Na zakončení pracujeme na tréninku a já pevně věřím, že v prvních zápasech bude všechno v pořádku. Ne vždy je všechno na sto procent, ale já pevně věřím, že to tam bude padat a moje góly a přihrávky budou pomáhat mužstvu. V přípravě nás čekají ještě dva zápasy. Pevně věřím, že se připravíme co nejlépe.

Po pauze a náročných trénincích jste si zase mohli zahrát zápas...

Upřímně řečeno jsem to volno moc dlouhé neměl. Pro mě to bylo rychlé. Já jsem skončil sezonu a prakticky jsem hned vstoupil do nové. Jsem rád, že jsem nevypadl z tempa. Volno bylo krátké, ale pěkné. Teď už se soustředím na to, co čeká mě i tým. Pevně věřím, že se připravíme co nejlépe a budeme úspěšní.

Prozradíte, co vám trenéři zdůrazňovali, že chtějí proti Rijece vidět na hřišti?

To nejlepší, co v nás je. Kvalitu, kterou určitě máme a abychom byli rychlí, přesní, agresivní. Abychom po ztrátě míče hned šli do presingu. Myslím si, že jsme to ukázali. Po ztrátě míče jsme se ihned snažili míč získat. I když třeba ne hned ten první. Může se stát, že to brankář nebo stoper odkopne na aut. Máte aut na soupeřově polovině, zatlačíte ho. Myslím, že to, co po nás trenéři chtěli, jsme splnili a já pevně věřím, že to bude ještě lepší.

Reklama

Související témata: