Hlavní obsah

Sparta v přípravě vítězí. S takovým výkonem jsme spokojení, neskrýval radost asistent kouče

Fotbalová Sparta dál v přípravě válí a vítězí. Po vítězství nad pražskou Duklou a Opavou vyzvala chorvatskou Rijeku, kterou porazila 2:0. Samotné utkání, ale také tréninkový proces zhodnotil po zápase asistent trenéra Thomas Nørgaard na internetových stránkách letenského klubu. "S celkovým výkonem jsme nad míru spokojeni. Po celou dobu jsme jasně dominovali a vytvořili si mnohem víc šancí než ty dvě gólové," uvedl kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske a Kryštof Daněk.

Článek

Do utkání se v dresu Sparty zapojilo dvacet hráčů v poli a dva brankáři. Nørgaard přiznal, že spokojenost byla se všemi fotbalisty, kteří vyběhli do zápasu. "Každý z nich předvedl přesně to, co jsme po nich v kontextu posledních tří týdnů chtěli a můžeme na ně tak být pyšní," konstatoval kouč.

Stav zápasu byl přitom ještě v poločase bezbrankový. "Řešili jsme pouze drobné úpravy, jelikož, jak jsem říkal, jsme byli v první půli docela dominantní. Obecně je náročné proniknout do soupeřova nízkého bloku v rozestavení 5-3-2, proto jsme potřebovali do hry dostat trochu víc rychlosti," vrátil se v hodnocení k prvnímu poločasu trenér Letenských.

Co tedy měl tým přesně změnit? "Přestože jsme byli správně trpěliví, chtěli jsme kombinovat o něco rychleji, což se nám v některých pasážích prvního poločasu příliš nedařilo. U týmu ale byla vidět velká snaha, takže myslím, že výhra byla zasloužená," doplnil.

Po odjezdu do Rakouska se také pomalu mění tréninkový proces týmu. "Běháme o něco méně, abychom byli v zápasech více svěží. Zaměřujeme se i na individuální perspektivu. Máme tři zápasy v osmi dnech, musíme proto vše přizpůsobit tomu, co zrovna daný hráč potřebuje," vysvětloval Nørgaard.

"Samozřejmě celý program je o něco více zaměřený na taktiku v porovnání s prvními dvěma týdny v Praze. Obecně jde ale o to, neustále hráčům vysvětlovat, co po nich chceme a tlačit na ně, aby do každého tréninku dávali vše, což dělají. Je to tedy hlavně o mentalitě a kvalitě v každém tréninku," dodal.

Reklama

Související témata: