Hlavní obsah

Sparta posílá mladíka na zkušenou do Německa, Drchal bude hrát za Drážďany

Aktualizováno

Přípravu Letenští zahájí až v úterý, nicméně v předstihu hlásí fotbalová Sparta další změnu. Mladý útočník Václav Drchal odchází do Dynama Drážďany. V jedenáctém týmu druhé německé bundesligy bude hostovat do konce sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Václav Drchal právě otevřel skóre utkání s Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Přetlak v útoku bylo třeba vyřešit. Na hrotu nastupuje i Adam Hložek, koncem podzimu se výrazně chytil Matěj Pulkrab, o slovo se hlásí Martin Minčev. A nedlouho po posledním loňském ligovém kole dorazil na Letnou také Tomáš Čvančara z Jablonce. Na soupisce samozřejmě zůstává i Lukáš Juliš, který poslední měsíce promarodil.

Dvaadvacetiletý útočník Václav Drchal bude tedy potřebné herní vytížení hledat v Německu. Drážďany budou jeho druhým hostováním, minulou sezonu strávil v barvách Mladé Boleslavi.

Mladíkovu kariéru již dvakrát přibrzdila vážná zranění, přesto má v české lize solidní bilanci 12 vstřelených gólů v 45 odehraných zápasech.

Drchal na podzim zasáhl za Spartu jen do čtyř ligových zápasů, z toho dvakrát nastoupil v základní sestavě. Připsal si góly proti Plzni a Jablonci a dvakrát také skóroval při vítězství 3:0 v domácím poháru v Líšni. Pětkrát nastoupil za sparťanskou rezervu a dvakrát za ni skóroval.

Drážďanskému týmu patří po podzimní části druhé bundesligy 11. místo. Klub má vyhlášené fanoušky. "Na práci v Dynamu se těším. Klub i druhá bundesliga jsou u nás v Česku velmi dobře hodnocené, fotbal v Německu jsem vždy sledoval s velkým zájmem. Chci se co nejrychleji zabydlet v týmu," uvedl Drchal na webu Dynama.

Reklama

Související témata: