Hlavní obsah

Sparta začala s redukcí. Juliš, Sáček a spol. do Španělska neletí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Čtyři zahraniční posily na Letnou dorazily, někteří hráči budou muset kádr naopak opustit. Fotbalisté Sparty cestují do Španělska a jmenný seznam hodně napovídá. Ve výběru pro soustředění nejsou Lukáš Juliš, Michal Sáček, Andreas Vindheim, Florin Nita a Ladislav Krejčí starší. Pražané se v Marbelle utkají se Stuttgartem a Salcburkem.

Jen posily ze zahraničí? Sparta zůstává českým klubem, na tom se nic nemění, říká Tomáš RosickýVideo: Sport.cz

 
Článek

Letenští se pro posily obrátili do ciziny. Jako poslední dorazil australský záložník Awer Mabil. Před ním třetí celek prvoligové tabulky angažoval Fina Kaana Kairinena, dalšího záložníka Qazima Laciho z Albánie a srbského obránce Dimitrije Kamenoviče. Všichni čtyři samozřejmě na soupisce pro Marbellu nechybějí.

"Pohyb v kádru ještě bude, není uzavřen ani dovnitř. A někteří hráči také odejdou," avizoval v týdnu sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Brian Priske o zdravotním stavu Krejčího, Čelůstky a Peška. Jak to s nimi vypadá?Video: Sport.cz

V nových působištích už se připravují Martin Suchomel (svolení k přípravě v Mladé Boleslavi), Jan Fortelný (souhlas s tréninkem v Olomouci) a Dominik Holec (hostování v Lechu Poznaň).

Velkým překvapením nejsou ani jména hráčů, kteří zůstávají doma. Lukáš Juliš, Michal Sáček, Andreas Vindheim, Florin Nita a Ladislav Krejčí starší už se na jaře v rudém dresu nejspíš neobjeví, hledají si angažmá jinde.

Trénovat s týmem už naopak začal kapitán Ladislav Krejčí mladší, který vinou zranění v podzimní části odehrál pouze dva ligové zápasy. Zpátky je i stoper Ondřej Čelůstka. Třiatřicetiletý český reprezentant hrál kvůli zranění naposledy loni v únoru. Po zranění se pomalu vrací také další reprezentant Jakub Pešek. K mužstvu se také připojili mladíci Ondřej Kukučka, Daniel Kaštánek a Adam Goljan.

Reklama