Hlavní obsah

Sparta začala ve skupině o titul výhrou. Jablonec v boji o záchranu propadá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nakonec celkem jasná záležitost. Fotbalisté Sparty začali ve skupině o titul výhrou 3:1 nad Baníkem. Ve skupině o záchranu to bylo mnohem dramatičtější. Karviná hrála se Zlínem 1:1, Jablonec podlehl Pardubicím 0:1 a Teplice remizovaly s Bohemians 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty po gólu proti Baníku.

Článek
Fotogalerie

Nadstavba se v samostatné nejvyšší soutěži hraje potřetí, poprvé se uskutečnila na jaře 2019. V minulém roce se kvůli pandemii koronaviru a rozšíření počtu účastníků na 18 týmů nehrála.

Sparta teď v neúplné ligové tabulce ze třetího místa ztrácí čtyři body na vedoucího obhájce titulu Slavii, která hraje v neděli s Hradcem Králové. Pražany poslal do vedení před koncem prvního poločasu Ladislav Krejčí mladší, hosté marně reklamovali, že míč před tím už opustil hrací plochu. V rozmezí 75. až 81. minuty se prosadili Tomáš Čvančara a střídající Lukáš Haraslín.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ladislav Krejčí ze Sparty překonává Jana Laštůvku z Baníku.

V nastavení snížil další náhradník Ladislav Almási, jemuž "namazal" míč chybným odkopem brankář Milan Heča. Almási 14. trefou v ligovém ročníku dorovnal v tabulce nejlepších střelců Václava Jurečku ze Slovácka.

Klobouk dolů před Pavlem Vrbou, říká Josef Csaplár v Přímáku.Video: Sport.cz

Zlín vedl v Karviné brankou Vachtanga Čanturišviliho ze 36. minuty, po hodině hry vyrovnal Lukáš Bartošák. Karviná dohrávala bez dvou vyloučených hráčů Rajmunda Mikuše a Filipa Zorvana. Slezané ztrácejí osm bodů na předposlední 15. příčku. Zlín sice nevyhrál páté ligové utkání za sebou, ale vede skupinu o udržení s náskokem čtyř bodů na první barážovou pozici.

Bohemians v Teplicích dvakrát ztratili vedení a remizovali 2:2. Na úvodní branku Antonína Křapky ze 33. minuty odpověděl po přestávce Daniel Trubač. Pražanům poté vrátil vedení Petr Hronek, ale v 71. minutě rozhodl o dělbě bodů domácí Tomáš Vondrášek.

Pardubice překvapivě zvítězily v Jablonci. Zápas rozhodl v 71. minutě Tomáš Solil, který využil přesilovku po vyloučení domácího Michala Surzyna z 51. minuty. Východočeši venku v nejvyšší soutěži zvítězili po šesti porážkách za sebou a poskočili na 14. místo tabulky o skóre za třinácté Bohemians 1905. Jablonec už 11 kol nevyhrál a klesl na předposlední 15. příčku. Před Karvinou má osmibodový náskok.

Program nadstavby fotbalové ligy
Sobota
Skupina o titul - 1. kolo:
Sparta - Ostrava 3:1
Branky: 41. Krejčí, 75. Čvančara, 81. Haraslín - 90.+ 3 Almási
Skupina o záchranu - 1. kolo:
Karviná - Zlín 1:1
Branky: 60. Bartošák - 36. Čanturašvili
Jablonec - Pardubice 0:1
Branka: 71. Solil
Teplice - Bohemians 2:2
Branky: 51. Trubač, 71. Vondrášek - 33. Křapka, 55. Hronek
Neděle
Skupina o titul - 1. kolo:
16:00 Plzeň - Slovácko
19:00 Hradec Králové - Slavia
Semifinále skupiny o umístění - 1. utkání:
16:00 České Budějovice - Mladá Boleslav
16:00 Olomouc - Liberec

Reklama

Související témata: