Hlavní obsah

Sparta zachraňuje sezónu. V Jablonci musí bejčit, jinak to nepůjde

Praha

Vyhráli jediné z posledních čtyř kol, a tak mají nejvyšší čas zachraňovat sezónu, která hrozí krutým debaklem. Fotbalisté pražské Sparty jedou na jabloneckou Střelnici napravovat také bídnou bilanci na hřištích soupeřů. Z posledních 7 ligových utkání venku vyhráli jen jednou a z posledních tří tam získali jen bod. Utkání Jablonec - Sparta se hraje v sobotu od 18:15, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Josef Šural (uprostřed) a Lukáš Masopust (vlevo) a Daniel Rossi z Jablonce.

Článek

Minule sice proti vedoucí Plzni podali srdnatý výkon, odměnou jim však byla trpká porážka. Vzhledem k neustálým výkyvům teď fanoušci Sparty trnou, jakou tvář jim jejich chlapci nastaví v Jablonci.

„Neustále se bavíme, že jednou zahrajeme dobře, podruhé ne. Chceme navázat na výkon proti Plzni, ale musíme být efektivnější," říká pro klubovou televizi obránce Ondřej Zahustel.

Letenští se v tabulce dívají svému soupeři na záda.

„O Jablonci se před sezónou vůbec nemluvilo a podívejte, kolik mají bodů. Je vidět, že jsou v pohodě a do zápasu jdou v klidu. My musíme bejčit," uvědomuje si asistent trenéra Radoslav Kováč.

Letenští budí respekt, ale žádný strach

Sparťané mají v duelu 11. kola nelehký úkol. Jablonec už osm kol neprohrál, v posledních třech ligových zápasech na domácí půdě zvítězil a dal v nich deset gólů. Letenským, kteří ze sedmého místa ztrácejí na čtvrtý Jablonec dva body, se povedlo na Střelnici vyhrát naposledy před čtyřmi roky...

„Jméno soupeře samozřejmě budí respekt, ale hrajeme v domácím prostředí a já nevidím jeden jediný důvod, proč se jich bát," ujišťuje Zdeněk Klucký, kouč Jablonce.

„Sparta nakoupila hráče za stovky miliónů, jejich mužstvo si pomalu sedá. Proti Plzni byli v druhé půli lepší, prakticky dobývali plzeňskou bránu, i když nakonec prohráli," uvědomuje si.

Pražany tíží bídné výkony venku. Na podzim tam vyhráli jen jednou.

„Bavíme se o tom dlouhodobě, už za minulých trenérů jsme venku nevyhrávali. Musíme hrát statečně a podstoupit každý souboj, to je jediný recept," má jasno Kováč.

„Problém už máme v hlavách. Venku hrajeme špatně, zatím jsme vyhráli jen v Mladé Boleslavi. Je na čase zase uspět a od další výhry se odpíchnout," dodává Zahustel.

Reklama