Hlavní obsah

Sparta zásobuje konkurenci, Lischka míří do Baníku, Havelka do Liberce

Praha
Aktualizováno

Letenští budují kádr pro kvalifikaci Ligy mistrů, někteří jejich hráči míři jinam. Fotbalový obránce David Lischka má od Sparty povolení připravovat se s Baníkem Ostrava. Kluby nyní přesun hráče (hostování s opcí) dokončují po administrativní stránce. Do Liberce má rovněž na hostování namířeno záložník Filip Havelka a obránce Daniel Horák absolvuje v Teplicích dvoutýdenní testy. Pražané o tom informovali na twitteru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lischka ze Sparty.

Článek

Podstoupil operaci srdce, měl být pro Spartu řešením stoperského postu. Třeba proti AC Milán zahrál v Evropské lize výborně, v posledních měsících se ovšem do sestavy vůbec neprosazoval.

Třiadvacetiletý David Lischka přestoupil do Sparty z Jablonce v létě 2019. I vinou zranění však za letenský tým odehrál během dvou sezon pouze 19 ligových zápasů.

„Jsem rád, že jsem mohl začít přípravu v Baníku, i když hostování ještě není formálně dotaženo. Vždycky je lepší začít s přípravou tam, kde hráč bude i následně působit. Věřím, že vše dopadne, jak má," líčí David Lischka na webu ostravského klubu. Absolvoval již první trénink Baníku na soustředění v Kroměříži.

Také sportovní ředitel Alois Grussmann vítá, že Lischka už mohl začít trénovat s Baníkem. „Děkuji Spartě, že nám to umožnila. Podmínky příchodu Davida Lischky do Baníku finalizujeme a věřím, že vše v nejbližších dnech dotáhneme do konce," avizuje Grussmann.

Třiadvacetiletý Havelka už v Liberci působil v ročníku 2017/18, další tři sezony strávil v Českých Budějovicích. Za Spartu dosud odehrál čtyři ligová utkání. Stejně jako u Lischky se i Havelkův přesun do Slovanu formálně dolaďuje.

Dvacetiletý Horák si v červnu loňského roku odbyl v dresu Pražanů premiéru v nejvyšší soutěži, další start však za ně nepřidal. V uplynulém ročníku hostoval v druholigové Jihlavě.

Ostrava, Liberec i Teplice stejně jako další mužstva začínají letní přípravu dnes. Sparta ji jako první ligový tým zahájila už minulý týden.

Reklama