Hlavní obsah

Sparta - Norimberk 3:1Sparta zvládla generálku proti soupeři z Německa, slaví i Boleslav a Slovácko

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty vyhráli v sobotní generálce na jarní části nejvyšší soutěže nad německým Norimberkem 3:1. Pražané vstřelili aktuálně jedenáctému celku druhé nejvyšší německé soutěže všechny branky v úvodním dějství. Vítězně se naladily na Fortuna ligu i Mladá Boleslav a Slovácko. Středočeši díky dvěma trefám kanonýra Škody otočili zápas s týmem Banské Bystrice (4:3), Slovácko pak až v nastavení rozhodlo o výhře nad NK Bravo 2:1. Generálku zvládly i Pardubice, které zdolaly lídra třetí ligy Viktorii Žižkov 3:1.

Vydařená generálka na ligu. Sparta v přípravě porazila Norimberk 3:1Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Letenským se náramně povedl začátek zápasu a po sedmi minutách vedli už o dvě branky. Skóre otevřel ve čtvrté minutě hlavou na vzdálenější tyč Čvančara po rohovém kopu jedné ze zimních posil Fina Kairinena. Za další čtyři minuty přidali domácí druhý zásah. Záložníku Flickovi se nepovedl odkop a nahrál do běhu Haraslínovi, který překonal vyběhnutého gólmana Jensena. Hosté snížili v 38. minutě, kdy se zblízka prosadil Daferner. V závěru první půle však vrátil domácím dvoubrankový náskok po rychlém protiútoku Wiesner.

Po změně stran přes sedm tisíc diváků další gól nevidělo. Sparta vyhrála druhý ze tří lednových přípravných zápasů. Na soustředění ve španělské Marbelle zdolala jiný německý celek Stuttgart 2:0, Salcburku pak podlehla 1:2. Svěřenci dánského trenéra Priskeho zahájí jarní část první ligy za týden v Olomouci. Po podzimních 16 kolech jim patří třetí místo se sedmibodovou ztrátou na vedoucího obhájce titulu Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Jakub Jankto, Lukáš Haraslín a Lukáš Sadílek slaví gól v přípravném utkání proti Žilině.

Slovácko udeřilo v nastavení

Slovácko se v Poreči proti sedmému týmu slovinské ligy dlouho trápilo stejně jako v předchozím zápase s maďarským Budafoki, kterému podlehlo 0:1. Podzimní účastník skupiny Evropské konferenční ligy prohrával s Bravem od 27. minuty a prosadit se dokázal až v závěru. Nejprve v první minutě nastavení srovnal Ondřej Šašinka a o další čtyři minuty později otočil stav z penalty kapitán Vlastimil Daníček.

Také Mladá Boleslav musela dotahovat. Šestý celek české ligy s Banskou Bystricí prohrával v úvodním dějství už 0:2, ještě do pauzy snížil z přímého kopu Tomáš Ladra a krátce po změně stran srovnal Martin Suchomel, jedna za zimních posil. Sedmý tým slovenské nejvyšší soutěže si vzal vedení zpět, ale 84. a 87. minutě dvěma góly otočil skóre Milan Škoda.

"Vítězství se nerodilo lehce. Hráli jsme dobře, ale neefektivně. Udělali jsme dvě individuální chyby, soupeř, který hrál velmi dobrý fotbal, je potrestal dvěma góly. V naší hře jsem viděl dobré i špatné věci. Je dobře, že jsme nepříznivý vývoj dokázali otočit, byť ne všechno nám vycházelo. Jsem samozřejmé rád, že Škoda dal dva krásné góly a je po podzimním zranění zpátky ve hře," citoval klubový web mladoboleslavského trenéra Pavla Hoftycha.

Pardubičtí proti Žižkovu na zasněženém terénu rychle vedli po brance Pavla Černého. Viktoria do přestávky vyrovnala, ale poslední celek nejvyšší soutěže po změně stran zabral a dvěma góly potvrdil roli favorita. V 70. minutě proměnil penaltu Dominik Janošek a pojistku přidal Ladislav Krobot.

Jarní část první ligy začne příští víkend.

Přípravné zápasy
Sparta Praha - Norimberk 3:1 (3:1)
Branky: 4. Čvančara, 7. Haraslín, 45.+1 Wiesner - 38. Daferner.
Sparty: Kovář - Panák (59. Vydra), Vitík, Sörensen - Wiesner (78. Mejdr), Kairinen, Ladislav Krejčí II (46. Laci), Zelený (78. Goljan) - Kuchta (65. Minčev), Čvančara (59. Mabil), Haraslín (65. Jankto). Trenér: Priske.
FK Mladá Boleslav - Banská Bystrica 4:3 (1:2)
Branky: 84. a 87. Škoda, 41. Ladra, 47. Suchomel - 24. Uhrinčať, 32. Willwéber, 55. Polievka.
M. Boleslav: Šeda (46. Mikulec) - Donát, Suchý (46. Karafiát), Dancák - Kubista (46. Žitný) - Suchomel (68. Kubista), Matějovský (46. Stránský), Mareček (46. Kušej), Fulnek (46. Látal) - Skalák (26. Mašek), Ladra (46. Škoda). Trenér: Hoftych.
1. FC Slovácko - NK Bravo 2:1 (0:1)
Branky: 90.+1 Šašinka, 90.+5 Daníček z pen. - 27. Simon.
Slovácko: Nguyen - Reinberk (46. Tomič), Hofmann (60. Daníček), Kadlec (46. Břečka), Duskí (60. Holzer) - Daníček (46. Trávník), Kohút (60. Šašinka), Havlík - Petržela (60. Sinjavskij), Vecheta (75. Mihálik), Brandner (46. Kim Sung-pin). Trenér: Svědík.
FK Pardubice - Viktoria Žižkov 3:1 (1:1)
Branky: 10. Černý, 70. Janošek z pen., 79. Krobot - 40. Bazal.
Pardubice: Budinský (46. Markovič) - Icha, Chlumecký (46. Koukola), Vlček, Rosa (46. Helešic) - Vacek (60. Darmovzal) - Pikul (70. Huf), Janošek, Hlavatý (70. Šimek), Tischler - Černý (60. Krobot). Trenér: Kováč.

Reklama