Hlavní obsah

Sparťanský smolař hlásí další trable. Čeká ho delší pauza

Boj o pozici v základní sestavě pražské Sparty pro novou sezonu má pro talentovaného útočníka Václava Drchala nemalý zádrhel. Podle informací iSport.cz si mladý útočník pražského celku zlomil na tréninku klíční kost. Hráč už je údajně po operaci, pauza se odhaduje na 6-8 týdnů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Drchal ze Sparty Praha během přátelského utkání s Duklou.

Článek

Chtěl zabojovat o základní sestavu, tato ambice se mu ale zase o pořádný kus vzdálila. Dvaadvactiletý Václav Drchal si podle serveru iSport.cz zlomil na tréninku klíční kost. Útočník okamžitě podstoupil chirugický zákrok, po kterém bude následovat rekonvalescence. Ta se odhaduje na 6-8 týdnů. Drchal tak s týmem neodcestuje na soustředění do rakouského Bad Kleinkirchheimu, kam letenští vyrážejí v neděli.

Zdravotní patálie nadějného fotbalisty tak pokračují. Drchal si přitom v minulosti hned dvakrát vážně poranil koleno. Po druhé operaci se pokoušel kariéru restartovat v dresu Mladé Boleslavi, za kterou nastřílel pět branek. V uplynulé sezoně zkoušel své štěstí opět v letenském dresu, který však v zimě vyměnil za barvy druholigových německých Drážďan.

Hostování v německém celku se zrovna moc nevydařilo. Drchal během patnácti duelů ani jednou neskóroval a zpět do České republiky se vracel s ambicí poprat se o základní sestavu Sparty. Ta během letního přestupového období přivedla i kanonýra Jana Kuchtu, sázka na osvědčeného střelce tak Drchalovi přidělala první vrásky.

Další ránu do letní přípravy dvaadvacetiletého forvarda nadělalo již zmíněné zranění klíční kosti.

Reklama

Související témata: