Hlavní obsah

Sparťanský Zizu má nové angažmá

Aktualizováno

Letenský Zizu byl svého času velkým příslibem, zatím však putuje především po cizích adresách. Záložník Zinedin Mustedanagić stráví i jarní část sezony na hostování. Po podzimním angažmá v Českých Budějovicích odchází na zbytek soutěžního ročníku do FK Sarajevo. Ve fotbalové Spartě mu dál běží smlouva, která je platná do konce kalendářního roku 2021. Letenský klub informaci zveřejnil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zinedin Mustedanagič odchází z pražské Sparty do Sarajeva.

Článek

Talent s přezdívkou Zizu byl kapitánem bosenského týmu do devatenácti let, v němž debutoval už jako čerstvě sedmnáctiletý.

Zinedin Mustedanagič byl také oporou Holoubkovy sparťanské devatenáctky, která v sezoně 2015/16 s velkým náskokem vyhrála mistrovský titul. Již v průběhu následujícího podzimu se začal tlačit do sparťanského áčka a Letenští s ním prodloužili víceletou smlouvu.

Jenže léta běží, a Mustedanagič se dodnes v áčku neprosadil. V poslední době putuje po hostováních. Po Dukle a Ružomberoku odešel v létě loňského roku do Českých Budějovic. Tam v průběhu podzimní části nastoupil do pěti ligových a dvou pohárových utkání.

V zimě se hlásil zpět ve Spartě a přípravu začal pod vedením Václava Kotala s béčkem. Teď bude Mustedanagić pokračovat ve fotbalovém růstu ve své vlasti, v FK Sarajevo. Bude s ním hrát o titul, mužstvo je v čele tabulky bosenské ligy.

Reklama

Související témata: