Hlavní obsah

Spartu čeká generálka s německým klubem, Sörensen potká bývalé spoluhráče

Fotbalisty pražské Sparty čeká v sobotu poslední přípravný zápas před startem nejvyšší české fotbalové soutěže. Ve 14 hodin se tým Briana Priskeho na domácím stadiónu na Letné utká s druholigovým německým Norimberkem.

Foto: @ACSparta_CZ, Twitter

Lukáš Haraslín oslavuje svou branku v přátelském utkání se Stuttgartem.

Článek

Pražané odehráli v rámci zimní přípravy již tři utkání. Ještě před Vánoci sparťané odehráli ve svém tréninkovém centru na Strahově utkání se slovenskou Žilinou, se kterou i s pomocí dvou gólů Lukáše Haraslína zvítězili 3:1.

Po startu Nového roku se Sparta vrátila do procesu přípravy na jarní část sezóny a odcestovala do španělské Marbelly, kde Sparta již tradičně v posledních letech koná své zimní soustředění.

Foto: @ACSparta_CZ, Twitter

Nováček ve Spartě Awer Mabil dostal, jak tradice velí, v přátelském utkání se Salcburkem kapitánskou pásku.

Do Španělska odcestovaly i nové zimní akvizice, které Sparta postupně oznámila, tudíž včetně finského záložníka Kaana Kairinena, srbského Dimitrije Kamenoviče či Australana Awera Mabila. Později na soustředění přicestoval i poslední z nových přírůstků na Letné, Albánec Qazim Laci.

Foto: @ twitter AC Sparta Praha

Albánský záložník Qazim Laci

Nové posily se již ukázaly v přípravných zápasech s bundesligovým Stuttgartem, se kterým si Sparta hravě poradila a vyhrála 2:0, a Salcburkem, účastníkem skupinové fáze Ligy Mistrů v tomto ročníku. S rakouským celkem však Sparta padla 2:1. Gólově se nejlépe na soustředění dařilo Lukáši Haraslínovi, který se prosadil v obou zápasech.

„Nejvíce důležité je, že se nám daří do zápasů aplikovat věci, které si zkoušíme na tréninku. Za to jsem nejvíce rád.", pověděl slovenský křídelník klubové televizi po zápase se Stuttgartem.

Po návratu z jižní části Evropy čeká Pražany poslední zkouška před ostrým startem ligového kolotoče. Na pražskou Letnou dorazí Norimberk, který se momentálně nachází uprostřed tabulky druhé německé fotbalové soutěže.

Zajímavý zápas to bude jistě pro dánského stopera Pražanů Asgera Sörensena. Kádr Briana Priskeho posílil těsně před začátkem této sezóny a dorazil právě z německého Norimberku. Utká se tak se spoustou bývalých spoluhráčů, se kterými ještě před rokem nastupoval v Německu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha zleva: Asger Sörensen, Ladislav Krejčí a Kryštof Daněk oslavují gól na 1:1 během jednoho z ligových utkání.

Podle odhadů se očekává v epet ARENĚ velmi zajímavá návštěva. I přes zimní počasí má do Prahy prý dorazit kolem 1 500 podporovatelů německého celku.

První ligový zápas Pražané odehrají 28. ledna od 18 hodin na půdě Sigmy Olomouc. Poté změří síly o týden později doma s Mladou Boleslaví.

Reklama