Hlavní obsah

Plzeň zvládla generálku, sestava na jarní premiéru ale daná není. Máme dva otazníky, přiznal Horváth

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl očividně spokojený. Fotbalové Plzni vyšla náramně generálka na jaro, ve které bude usilovat o obhajobu titulu. V rámci španělského soustředění porazila norského mistra Molde 2:0, navíc neproměnila několik dalších šancí.

Foto: FCVP

Plzeňský záložník Jhon Mosquera v přípravném utkání proti norskému Molde na soustředění ve Španělsku.

Článek

Benidorm (od našeho zpravodaje) - „Zápas nám vyšel po všech stránkách," liboval si plzeňský asistent Pavel Horváth po pátečním duelu s norským šampionem, který se hrál nedaleko Benidormu v areálu třetiligové Nucie.

Mohla generálka dopadnout líp?

Všechno jde vždycky udělat líp. Ale jsme spokojeni. Hřiště bylo dobré, počasí výborné, soupeř velmi dobrý. Byli jsem většinu utkání koncentrovanější, lepší. Proměnili jsme dvě šance, mohli jsme dát gólů i víc. Určitě nás těší také nula vzadu, byť i soupeř šanci měl. Jindra Staněk nás podržel.

Rýsuje se základní sestava pro úvodní jarní duel s Hradcem Králové?

Myslím, že tak dva otazníky tam jsou. Spíš se budeme rozhodovat podle posledních dnů, ne podle zápasů. Máme radost, že většina kádru má dobrou formu, což bylo vidět v průběhu zápasů i tréninků. Každý má svoje přednosti. Musíme vybrat ty, kteří budou nejvíc úspěšní. Je každopádně radost mít v kádru dvacet hráčů, kteří mají formu.

O přestávce střídala jedna z posil, záložník Roman Květ. Ještě si úplně nezvykl na herní styl Viktorie?

Hraje trochu jinou pozici než v Bohemce. Ale Roman je dobrý fotbalista, což je největší předpoklad, aby byl úspěšný. Umí zakončit oběma nohama, má finální i předfinální fázi. Myslím, že nám určitě pomůže. Ať už z pozice hráče základní sestavy nebo jako střídající. Na to, jak je tady krátce, je jeho pozice velice dobrá.

Hlavní nová akvizice útočník Matěj Vydra, který nehrál od květnové operace křížového vazu v koleně, místo generálky trénoval. Nechtěli jste ještě riskovat?

Matěj má za sebou pár tréninků. Dohodli jsme se, že využití na patnáct minut mu nepomůže. Navíc jsme v závěru kontrolovali hru vzhledem k vedení, než abychom se tlačili dopředu. Do hry by se tedy příliš nedostal, trénink byl pro něj jednoznačně lepší. Samozřejmě, chtěli bychom, aby byl fit a připravený do hry. Zatím tomu tak není. Ale ten den se blíží.

Existuje šance, že zasáhne na část zápasu s Hradcem Králové?

Jdeme s Matějem den po dni, má za sebou dlouhou pauzu. Nedovedu si představit, že bych osm měsíců nekopnul do míče. I Matěj cítí, že v některých fázích je unavený, kontrola míče je potom jiná. Nemyslím, že to bude trvat měsíc, ale v tuto chvíli to od začátku zápasu ještě není.

Řekl o generálce
„Doufám, že jsem střeleckou formu na jaro načasoval dobře. Dva góly Molde mě samozřejmě potěšily, ale nebyly jen o mně. Kluci mi dali perfektní centry na přední tyč. Jak Holas (Holík), tak Havlis (Havel), můj parťák z pokoje. Zápas měl z naší strany dobré parametry, můžeme si z něj vzít hodně pozitiv do úvodu jara. Hlavní je, že se nikdo nezranil."
Tomáš Chorý, útočník Plzně

Nehrál ani záložník Jan Sýkora. Jaký je jeho zdravotní stav?

S Ferencvárošem zacítil lehce stehenní sval, ale v pátek už běhal. Věřím, že bude fit.

Naopak poprvé od operace ramene nastoupil do utkání obránce Václav Jemelka, který odehrál závěrečnou půlhodinu. Bude na Hradec k dispozici?

Je po těžké operaci ramene, kluci jsou k němu na trénincích ohleduplní. A soupeř nevěděl, že byl zraněný. Vašek tedy půlhodinku přežil bez úhony, což je pro nás dobrá zpráva.

Vzhledem k úspěšné generálce, je Plzeň na jaro vyladěná?

Příprava proběhla, jak jsme chtěli, zakončili jsme ji vítězným zápasem a dobrým výkonem. Jenže příprava může vypadat fantasticky, potom vás rozhodí první zápas. My si tohle samozřejmě nepřejeme.

Reklama