Hlavní obsah

Spartu těší dobrý výkon i zlepšený presink. U důstojné prohry byl kapitán navrátilec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týmu, který na podzim hrál základní skupinu Ligy mistrů, byli vyrovnaným protivníkem. „Opravdu dobrý zápas. V obraně jsme si vyzkoušeli, co jsme chtěli. Špičkový soupeř, hlavně když byl na míči,“ hodnotí asistent fotbalové Sparty Lars Friis prohru 1:2 v přátelském utkání s rakouským Salcburkem. Těší ho zejména lepší práce v napadání, se kterou nebyli trenéři po minulém duelu se Stuttgartem příliš spokojeni.

Foto: @ACSparta_CZ, Twitter

Útočník Sparty Jan Kuchta v přátelském utkání se Salcburkem.

Článek

Marbella (Od našeho zpravodaje) - Stuttgart Sparta porazila 2:0, na rakouského soka den před odletem ze Španělska zpět do Česka nestačila. „V obou zápasech nás potkali velmi dobří soupeři. V presinku stále řešíme detaily, dnes panuje spokojenost. Doufáme, že jsme na dobré cestě. Salcburk hrál Ligu mistrů, věděli jsme, jak musíme být pozorní v defenzivě a rychlí při ztrátě míče a represinku. Dostali jsme dva góly, ale celkově to byl opravdu dobrý test, jaký jsme potřebovali," konstatuje Friis.

Podobně hovoří i obránce Jaroslav Zelený, jenž jako jeden z mála odehrál celé utkání. „Při napadání mírné mezery byly, ale jinak si s tím kluci poradili moc dobře. Dostávali jsme soupeře pod tlak, pramenily z toho chyby a auty či rohy pro nás," chválil spoluhráče.

Sparta se na aktivní napadání stále více zaměřuje. „Měli jsme pár videí, kdy nám trenéři ukazovali, jak se zlepšit. Dařilo se nám více než v minulém utkání," souhlasí Zelený s Friisem.

Stejnými taktickými pokyny se ale řídil i rakouský sok. Trenéři hráče Sparty na vysoké napadání a dorážení upozorňovali a měli pravdu. „Zaskočilo mě, že to bylo ještě víc, než bych čekal. Vše se projevilo na naší kombinaci odzadu, byli jsme nervózní, rychle pod tlakem a ne vždy si s tím poradili," přiznává v tomto utkání levý krajní s číslem 30.

Pozitivní je, že se po dlouhé pauze opět na trávníku v ostrém duelu objevil kapitán Ladislav Krejčí mladší. Odehrál druhý poločas. Naopak úplně mimo sestavu zůstali například Dimitrije Kamenovič, David Pavelka nebo Casper Højer. „Byly tam nějaké fyzické nedostatky a jiné věci. Ale to je na soustředění normální, máme široký kádr," uklidňuje Friis.

Za Spartu se trefil v nastavení první půle Lukáš Haraslín, jako první ale skórovali Rakušané už v první minutě po chybě gólmana Matěje Kováře. Jeho přihrávku či odkop totiž zblokoval soupeř a útočníci už měli snadnou práci.

„Samozřejmě nás situace znepokojuje, ale jsem rád, že se stala teď, protože stále jde jen o přípravu. Nevinil bych jen Matěje, jde také o to, jak hráči stojí v trase míče," vysvětluje Friis svůj pohled na věc. „Taková chyba se stane," zastává se parťáka Zelený.

Podle něj se hra postupem času srovnala, Sparta hrozila hlavně ze standardních situací. „Druhá půle už byla vyrovnaná, bohužel jsme dostali smolný gól a naše šance neproměnili. Remíza by asi slušela zápasu víc, ale soupeř měl obrovskou kvalitu. Dobrá prověrka, z naší strany nebyla efektivita taková, jakou bychom si představovali," dodává Zelený.

„Fantastická zkušenost. Nejsme spokojeni s tím, kde jsme v české lize, potřebujeme se posunout i v evropských soutěžích. Byli jsme potrestáni za několik situací, kdy jsme byli příliš pomalí. Pro soupeře pak bylo snadné skórovat," hodnotí Friis klání se Salcburkem, který v předešlém přípravném zápase remizoval se slavným Bayernem Mnichov 4:4.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.