Hlavní obsah

Špatná zpráva pro Plzeň! Baník nebude mít šanci, Slavia vyhraje šlágr, tuší expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Slavia má po klopýtnutí lídra z Plzně šanci dotáhnout se na bod k průběžné první příčce. Sešívaní ale musejí doma v neděli vyhrát nad Baníkem Ostrava. Vzpamatují se z vyřazení z Konferenční ligy a připíšou si v Edenu tři body? Trenér Dušan Uhrin mladší o tom nepochybuje. „Nemyslím si, že by doma Slavia zaváhala. U Baníku vidím problémy v obraně, to Slavia potrestá," říká známý trenér v pořadu Přímák na Sport.cz.

Slavia doma nad Baníkem zvítězí. Trenér Dušan Uhrin mladší to uvedl v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Expert je zvědavý, jak se na půdě vicemistra bude prezentovat ostravský Baník. Ten po změně trenéra pod Pavlem Hapalem chytá dech, což se projevilo ve zlepšených výsledcích. „Teď může Pavel Hapal ukázat, že to v Baníku opravdu nakopl. Když udělá body na Slavii, začnu tomu věřit," tvrdí Uhrin.

Zlepšené výsledky přičítá psychologickému efektu trenérské změny. „Když přijde nový kouč, ve statistikách často vidíte lepší výsledky," domnívá se, ale myslí se, že z hlavního města odjede ostravský tým s prázdnou. „Slavia zvítězí, stoperská dvojice Baníku dělá chyby, tam to Ostravští ještě nedali dohromady," nachází slabší místo v sestavě Hapalova týmu.

Hapal za Vrbu? Asi je to logický krok. Pasáž z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Když má okomentovat, jakou změnu pod novým koučem v podání Baníku vidí, nemá Uhrin moc co nabídnout. „Je tam víc nadšení. Ale chyby dělají pořád, jen nedostávají branky. Nejspíš hráči byli pod tlakem, po změně trenéra říkal Michal Frydrych, že se zlepšila atmosféra v kabině. Ale to jde vždycky, když se začne dařit," dodává Uhrin s tím, že byl možná Pavel Vrba na hráče více náročný, než byli schopní unést.

Přímák s fotbalistou Janem Vondrou.Video: Sport.cz

Co tedy čeká od Baníku Ostrava pod vedením Pavla Hapala v pražském Edenu? V čem by mohli hosté Slavii pozlobit? „Z centrů do vápna, tam je Almási silný. Baník má dobré standardky, kde vyniká Frydrych. Ten je lepší do útoku než v obraně," upozorňuje v pořadu Přímák Dušan Uhrin mladší. „Slavia se proto bude snažit, aby se Ostrava k ofenzivním snahám takřka nedostala. Nedomnívám se, že bude mít Baník moc šancí."

Jaká bude realita poznají fanoušci v neděli večer. Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák?

Reklama