Hlavní obsah

Špatná zpráva pro Spartu! Hancko bude chybět ještě několik týdnů

Praha
Aktualizováno

Ani pro utkání v Příbrami není trenérům fotbalové Sparty k dispozici obránce Dávid Hancko. Do zápasového režimu se slovenský reprezentant bude moct vrátit až za několik týdnů. „Máme s klubem vytvořený plán mého návratu do tréninkového a zápasového režimu, podle kterého postupujeme. Věřím, že brzy klukům pomůžu na hřišti,“ přeje si Dávid Hancko na klubovém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stoper Dávid Hancko ze Sparty Praha během prvního tréninku sezony 2020/2021.

Článek

Hodně si od jeho druhé sezony na Letné slibovali. Dávid Hancko do ní však ještě ani jednou nezasáhl.

Důvodem je poranění šlachy v koleně. Kvůli ní se mladý obránce, jeden ze strůjců vítězství v MOL Cupu, stále připravuje individuálně. „Dávid velmi tvrdě a poctivě pracuje," říká Ben Ashworth, šéf fyzické přípravy A-týmu.

"Kluboví odborníci konzultovali Hanckův zdravotní stav i s kolegy v zahraničí, protože léčba kolenní šlachy je výrazně specifickou oblastí. Obránce dokonce absolvoval vyšetření v Německu u specialisty, který se problémy spojenými s poraněním šlach zabývá," píše Sparta na svém webu.

Situace slovenského zadáka, který do příštího léta hostuje ve Spartě z Fiorentiny, připomíná jeho zdravotní potíže z konce minulého kalendářního roku. I tehdy dostal Hancko prostor pro vyléčení zranění kolene. A na jaře se stal jedním z klíčových mužů sestavy.

Reklama

Související témata: