Hlavní obsah

Specialista na Liberec znovu udeřil. Jsem rád za návrat, těší Haraslína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovan se umí na Priskeho mistrovskou partu vytáhnout jako málokdo. Na Letné žila jeho šance na bodový zisk až do konce sedmé minuty nastaveného času. Fotbalisté Sparty však vydřeli výhru 2:1 nad Libercem a udrželi čtyřbodový náskok v čele tabulky na Slavii. Skóre otevřel Lukáš Haraslín, který se po zranění poprvé v jarní části sezony představil v základní sestavě. „Důležité tři body a vítězství. Pokračujeme v jízdě, ve které chceme,“ kvituje s devíti góly nejlepší ligový střelec Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Lukáš Haraslín ze Sparty Praha střílí gól na 1:0 během utkání s Libercem.

Článek

Může se vydávat za specialistu na Liberec. Začátkem září nastoupil u Nisy až v 59. minutě za bezbrankového stavu, dvěma góly pak stanovil výhru 2:0. Doma udeřil znovu. „Nemyslím si, že bych byl specialista na Liberec. Jsem rád, že mi to tam znovu spadlo. Vyhráváme jako mužstvo, jsem rád, že jsem k výhře pomohl,“ culí se Lukáš Haraslín.

Můžete děkovat začátku druhé půle, kdy jste vstřelili oba góly.

Jak jsme začali první poločas, tak jsme chtěli začít i druhý. Akorát že do přestávky jsme nic nevyužili. Hodlali jsme na soupeře znovu vlétnout. Dva góly nám pomohly k výhře, věděli jsme, že doma jsme silní a vychází nám to.

Šance jste měl již v prvním poločase, uspěl jste až po přestávce.

Snažím se dělat věci vždy jinak. Jednou si dám balon na levou, pak zase na pravou, abych soupeře zmátl. V první půli mi nic nevyšlo. Až pak, když jsem si dal míč na levačku a brankáře prostřelil. Jsem rád, že to vyšlo.

Jak důležitá je pro mužstvo výhra s ohledem na čtvrteční pohárovou odvetu s Galatasarayem?

Každá výhra vám dodá sebevědomí. Nejprve jsme měli před sebou Liberec, až teď se plně koncentrujeme na odvetu. Doma, před vyprodaným hledištěm, chceme navázat na výborný zápas v Turecku. Negativní věci je třeba odstranit. Věřím, že postup uhrajeme.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Emoce Lukáše Haraslína po úvodní trefě proti Slovanu.

V Istanbulu jste prohráli 2:3. Jaká byla v týmu po zápase nálada?

Kvůli výsledku jsme byli v prvních chvílích smutní. Ale odehráli jsme velmi kvalitní zápas, nemuseli jsme se stydět. Odvetu máme doma, ověřili jsme si, že můžeme hrát i s takovým soupeřem. Víme, kde mají slabé stránky. Karty jsou otevřené, snad využijeme domácí prostředí jako soupeř u sebe.

Značnou část zimní přípravy jste promarodil. Jak jste na tom před odvetou?

Těžko říct, jestli stoprocentně, to bych asi lítal celých devadesát minut… Chci hrát co nejvíc, ale hlavně jsem rád za návrat. Věřím, že se na čtvrtek připravím a pomůžu k postupu.

Reklama