Hlavní obsah

Sparta měla dohrávat o deseti, tvrdí Kozel. Chce ještě posily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec v závěru tlačil, vyrovnat na Letné ale nezvládl. „Spartu jsme donutili ke zdržování,“ těší trenéra Luboše Kozla i přes prohru 1:2. S výsledkem však logicky spokojený není. Vše možná mohlo být jinak, kdyby sudí Jan Všetečka v první půli vyloučil domácího Jakuba Peška.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Slovanu Liberec Luboš Kozel

Článek

Pešek fauloval u postranní čáry Nicolase Pennera a Všetečka odpískal nedovolený zákrok. Pešek už hrál s jednou žlutou kartou, druhou však neviděl.

Čekal jste, že bude vyloučen?

Pro mě je to jasná žlutá karta. Nevím, proč ji rozhodčí neudělil.

A váš gól, kdy se zdálo, že se Filip Horský možná v ofsajdovém postavení zapojil do hry?

Ofsajd to podle mě nebyl. Horský míč nehrál. Víc k tomu asi nemám co říct.

Nakonec jste Spartě dokázali zatopit, s výkonem panuje spokojenost?

Až na nějaké chyby ano. Spartu jsme donutili v závěru ke zdržování. S výsledkem ale spokojený být nemůžu. K tomu, abychom zde uspěli, jsme potřebovali vyřešit lépe brejkové situace v první půli. Od střídání a gólu na 1:2 jsme šanci na body cítili. Bojovnosti si cením.

Ve finální fázi se nedařilo hlavně Lubomíru Tuptovi.

O kvalitě hráče mluví, jak dokáže dané situace řešit. Někdy mohl přihrávat, jindy to zase vzít na sebe. Z hlediska finální fáze se mu nevydařilo, ale jinak byl opět nebezpečný jako téměř v každém utkání. Na efektivitě budeme pracovat. Také mě mrzí, že zápas rozhodly asi tři minuty krátce po změně stran.

Nekoncentrovanost?

V kabině byli kluci odhodlaní, spíše si vyčítali, že neproměnili šance. První branka padla po naší chybě, druhý gól možná vyplynul z toho úvodního. Oklepávali jsme se až do snížení. Gól nás nakopl a Spartu znejistil.

Stále tedy platí, že Liberec v sezoně venku ještě nevyhrál. Co s tím?

Když se nedařilo jinde, na Letné byl předpokládaný úspěch ještě méně pravděpodobný. V týdnu mělo sedm hráčů zdravotní problémy, dva kvůli tomu nakonec vůbec nenastoupili. Přesto jsme byli Spartě v určitých chvílích rovnocenným konkurentem. Hráli jsme s nejlepším týmem u nás a samozřejmě chtěli uspět. Ale rozhodující západy ještě přijdou.

Chcete ještě nějaké posily?

Byl bych rád, více k tomu asi neřeknu. Často to pak nedopadlo. Do konce přestupního termínu zbývá pár dnů a budu doufat.

Reklama