Hlavní obsah

Sporné situace občas na vítězství zanechají škraloup, přiznal kapitán Sparty Pavelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rád by po zápasech řešil především fotbal a nikoli sporné momenty, jenže po divokém utkání na hřišti svého bývalého klubu Liberce se toho kapitán Sparty David Pavelka nedočkal. Letenští pod Ještědem otočili skóre díky diskutabilním dvěma penaltám a triumfem 3:1 ovládli základní část.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta ze Sparty Praha padá po zákroku Gigliho Ndefe ze Slovanu Liberec.

Článek

Jak jste viděl penaltové situace?

Ještě jsem je neviděl z opakovaček, ale za mě první byla jednoznačná a druhou jsem vůbec neviděl. Přiznám se, že tam jsem byl trochu překvapený, že se něco řeší. Ale nevím, musím se na to podívat v klidu.

Takže vás taky překvapila?

Překvapila mě z toho pohledu, že jsem vůbec neviděl, co se děje za mnou. Viděl jsem ležet Wiesnera, který mi říkal, že ho tam někdo sestřelil. Takže jsem se šel zeptat pana rozhodčího, jak to vypadá. A on mi řekl, že to bude přezkoumávat. To je celé, co jsem na této situaci mohl řešit. A vyhodnotil to takhle, pro nás to byl samozřejmě šťastný moment.

Mabil patřil mezi hráče určené na penaltu?

Z prvních čtyř pěti hráčů určených na penaltu nebyl na hřišti ani jeden. A Awer si v té situaci věřil nejvíc, pak bych byl na řadě asi já, protože Kuchtič nechtěl, jelikož první faul byl na něj. Ale Awer byl neoblomný a byl přesvědčený, že to dá. Takže klobouk dolů před ním, že to takhle zvládnul.

Opět se řeší hlavně penalty, nejste z toho jako hráč už otrávený?

To jste mi vzal trochu z pusy... Jednoznačně, tvoříme tady něco, nějaký hlavní produkt českého fotbalu. Fotbal by měl samozřejmě vzbuzovat emoce, ale myslím, že poslední dobou se hlavně řeší sporné situace, což je samozřejmě škoda pro všechny. Pro celý fotbal a občas to zanechá na vítězství škraloup. Ale to my neovlivníme. Soustředíme se na fotbal a bylo by super, kdyby se řešil opravdu jen fotbal, a ne každý víkend nějaká sporná situace.

Máte tři body, ale herně asi zápas nebyl podle vašich představ. Sedí to?

Souhlasím, ale jsou to tři body a příští týden se už nikdo nebude ptát, jakým výkonem byly získané. Chtěli jsme se dostat na první místo, což se nám povedlo. Měli jsme dnes nějaké absence, což bylo těžké. Všichni vnímáme, že výkon nebyl ideální, ale tři body jsou tři body.

Vyhráli jste základní část, jak velkou vzpruhou je první místo před nadstavbou?

Doufám, že velkou. I pro nadcházející středeční utkání. Je to velká vzpruha, byl to náš jasný minicíl na naší celkové letošní cestě. A je to první úspěšný záchytný bod, který jsme zvládli. Doufám, že výhody domácího prostředí v zápasech, na které jsme cítili, využijeme.

Je povzbuzující i fakt, že jste zvítězili i bez několika opor?

Samozřejmě. Všichni cítíme, že to na našem výkonu bylo znát. Spousta z nás dlouho nehrála a není jednoduchý na šanci čekat. A myslím, že zrovna dneska byl zápas hodně těžký, tak jak to v Liberci vždy bývá, hodně vyhecovaný, hodně náročný. Z tohoto pohledu je dobře, že si zase všichni trochu osahali zápasové tempo a trenér bude mít do dalších zápasů větší možnosti.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.