Hlavní obsah

Sprinter Zahustel potopil svůj mateřský klub, maratóncem kola Daníček

Praha

Dohráno, doběháno... V závěrečném podzimním kole fotbalové HET ligy se na poli fitness dat blýskli defenzivní fotbalisté Vlastimil Daníček ze Slovácka se sparťanem Ondřejem Zahustelem. Prvně jmenovaný se stal nejlepším maratóncem, Zahustel zase vládl mezi sprintery. Z týmů toho suverénně nejvíc naběhal Liberec.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Ondřej Zahustel, Bogdan Vatajelu a Josef Šural ze Sparty se radují z gólu v duelu s Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Šestadvacetiletý Daníček se v popředí fitness dat umísťuje s železnou pravidelností a nejinak tomu bylo i v 16. kole, kdy naběhal nejvíc metrů ze všech (11 974 m). Coby defenzivní záložník se navíc dokázal prosadit i střelecky. V důležitém utkání s Jihlavou vyrovnal na 1:1 a jeho tým nakonec zvítězil, čímž si připsal důležité tři body do tabulky.

Svým maratónským výkonem zastínil Daníček všechny ostatní včetně druhého Michala Škody z Brna a třetího Davida Housky z Olomouce. Za zmínku ale jistě stojí také výkon portugalského slávisty Dannyho, který i přes svůj pokročilý fotbalový věk (34 let) skončil jako pátý.

Sentiment odložil stranou...

"Čeká mě speciální zápas. V Mladé Boleslavi stále bydlím," avizoval před duelem se svým mateřským klubem sparťan Ondřej Zahustel.

Sentiment odložil stranou, letenský zadák se stal nejlepším sprinterem víkendu. Zahustelovi se na podzim povedlo vystrnadit ze sestavy nejlepšího sparťana jara - produktivního Vjačeslava Karavajeva. Své kvality Zahustel potvrdil i v utkání s Mladou Boleslaví, kdy ve sprintu urazil hned 350 metrů. A navíc se stejně jako Daníček zapsal mezi střelce, pomohl Pražanům k vítězství 3:0. Nejvíc sprintových náběhů (25) si ale připsal liberecký Martin Graiciar.

A právě jeho Slovan ovládl fitness data mezi týmy. Severočeši totiž byli nejpilnějšími běžci (119 898 m) a naběhali druhý nejvyšší počet metrů ve sprintu (1758 m). Lepší v tomto směru bylo už jen Slovácko (1901 m).

Reklama

Související témata: