Hlavní obsah

Staněk proti Bayernu? Stav je lepší, je to na něm, prozrazuje Bílek. Těší ho ofenzivní obránci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň po pětigólovém přídělu v Lize mistrů na Bayernu Mnichov zvládla domácí ligový zápas s Mladou Boleslaví. Vítězství 2:0 v generálce na středeční odvetu s německým velkoklubem zařídili obránci Luděk Pernica a Václav Jemelka. Trenéra Michala Bílka jejich ofenzivní příspěvek potěšil. Kouč také prozradil, jak to vypadá se zraněnými oporami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek

Článek

Jak náročné bylo utkání, které svírají dva zápasy proti Bayernu?

Není úplně jednoduché sehrát ligový zápas krátce po Lize mistrů, ale zvládli jsme ho poměrně dobře. Měli jsme už v prvním poločase hodně situací, kdy jsme mohli vstřelil branku. Koncovka nás však trochu trápila. Po změně stran jsme se dostali občas pod zbytečný tlak, druhá branka nás však definitivně uklidnila.

Tentokrát střelecky úřadovali obránci Pernica s Jemelkou. Těší vás jejich příspěvek?

Jsem rád, že se prosadili i hráči z defenzívy. Navíc potěší každá nula vzadu, je to dobré pro celý tým.

Obranu držel stoper Mohamed Tijani. Jste s jeho výkonem spokojený?

Boleslav jsme nepustili do výrazných šancí, ale měli útoky, které byly velmi dobře rozeběhnuté. Defenzíva je vyřešila dobře, Tijani naskočil v pohodě a potvrdil, že může také hrát v základu. Čekal na šanci, teď ji dostal a uvidíme.

Plzeň hrála od začátku na dva útočníky, o přestávce ale Basseyho nahradil Mosquera. Proč ta změna?

Pro Tomáše Chorého na hrotu je dobré, když má vedle sebe druhého útočníka, jenže tím zase odkrýváme střed hřiště. Chtěli jsme mít v pokutovém území sílu a nemyslím, že by Bassey hrál špatně. Ale chtěli jsme pokrýt právě střed pole, kam se posunul Vlkanova. A Mosquera hru vždy oživí.

Jak to vypadá před středeční odvetou s Bayernem s Jindřichem Staňkem nebo Lukášem Hejdou?

Zdravotní stav Jindry Staňka je lepší a lepší, ale on sám s lékaři se rozhodne, zda naskočí. Hejda má koňara, lepší se to a uvidíme, jaká situace bude za několik dnů. U Honzy Klimenta nepočítám, že by ve středu nastoupil od začátku. Věřím ale, že nás po pauze v ofenzívě ještě posune, začátek sezony chytnul ve velmi dobré formě. Pak ještě Jan Sýkora, u kterého podle mých zpráv platí, že bude pryč celý podzim.

Reklama