Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Stojím za Bílkem, Plzeň musí důstojně dokončit sezonu, míní Koller

Obhajoba titulu se Plzni vzdaluje. Ještě před pauzou kvůli podzimnímu mistrovství světa vedla ligu s náskokem dvou bodů na Slavii a sedmi na Spartu. Od té doby si v osmi duelech připsala jen tři výhry a jednu remízu. V neděli padla Viktorka doma s Bohemians a čelo tabulky jí uniká. Nabízí se tak otázka, jestli by situaci Západočechů nevyřešila změna trenéra Michala Bílka. „Možná na Plzeň dolehlo i to, že hrála základní skupinu Ligy mistrů. Docházejí jí síly. Určitě ale stojím za trenérem,“ řekl v pořadu Přímák webu Sport.cz bývalý reprezentant Jan Koller.

Fotbalový pořad Přímák s Janem Kollerem a redaktorem Martinem MlsemVideo: Sport.cz

 
Článek

Po prohře s Bohemians 1:2 se trenér Bílek sešel s generálním ředitelem a majitelem Viktorie Plzeň Adolfem Šádkem. „Začíná prosakovat, že Bílek měl údajně Šádkovi nabídnout rezignaci," prozradil moderátor pořadu Aleš Svoboda.

Kouče Západočechů se ale zastal i další host pořadu, fotbalový redaktor Sport.cz Martin Mls. „Určitá analýza je asi na místě, osobně bych ale Bílka neodvolával. V Plzni měl úspěchy a teď přišlo slabší období, které je ve fotbale normální," myslí si novinář. Koller souhlasí a připomíná, že Plzeň obhajuje titul a na podzim se probojovala do základní skupiny Ligy mistrů. Navíc v ekonomicky napjatých chvílích.

Na úspěších má Bílek nesmírný podíl. „Minulá sezona vyšla Plzni fantasticky. Líbí se mi, že za trenérem stojí pan Šádek i hráči. Klub si to teď musí přetrpět a důstojně ukončit sezonu," dodává historicky nejlepší střelec české reprezentace.

Titul se podle Kollera Viktorce vzdaluje, manko na Slavii a Spartu vzrostlo na pět bodů a šance zachytit své největší rivaly mizí. „Myslím, že Plzeň teď odpadne a Sparta se Slavií si to rozdají o titul," odhaduje mimo jiné legenda Sparty či Borussie Dortmund s tím, že obhájce trofeje očividně není momentálně v psychické pohodě.

Reklama