Hlavní obsah

Stop na 12 utkání! Kondiční trenér Liberce i národního týmu pyká za napadení rozhodčího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je kondičním trenérem nejen Slovanu Liberec, ale také fotbalové reprezentace. Výbuchem hnevu si však Pavel Čvančara pěkně zavařil. Disciplinární komise mu uložila trest zákazu výkonu všech funkcí na 12 soutěžních utkání a pokutu 40 tisíc korun za vyloučení za tělesné napadení hráče soupeře a rozhodčího v utkání proti Zlínu. Hradec Králové zaplatí za rasistické projevy fanoušků v utkání proti Teplicím 60 tisíc korun.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva trenér Liberce Luboš Kozel, Robert Hrubý ze Zlína a kondiční trenér Liberce Pavel Čvančara.

Článek

Dramatická scénka. Kondiční trenér libereckých fotbalistů Pavel Čvančara, který zastává stejnou funkci i u české reprezentace, dostal v 85. minutě červenou kartu za vražení do zlínského záložníka Roberta Hrubého a následně lehce strčil do hlavního rozhodčího Jana Všetečky.

Čvančara si od severočeského klubu vysloužil blíže nespecifikovanou pokutu. "Moje chování bylo neprofesionální a velice celého momentu lituji. Do budoucna se změním a podobné emotivní vystupování se už nebude opakovat. Trest, který bude následovat, musím přijmout a z celé situace se poučit," slíbil hříšník na klubovém webu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kondiční trenér Liberce Pavel Čvančara dostal za strčení do rozhodčího

"Velice mě zaskočilo, že jsem dostal přímo červenou kartu a v emocích jsem bohužel zareagoval neadekvátně i směrem k hlavnímu rozhodčímu. Po chvilce jsem toho litoval, ale bohužel už jsem nemohl inkriminovaný moment vzít zpět," popsal člen realizačního týmu národního týmu.

V jaké formě je Sparta před derby? Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Po zápase se omluvil všem rozhodčím i delegátovi. "Vše mi vysvětlili a podali jsme si ruku. Z autobusu jsem pak přímo komunikoval i s Robertem Hrubým, kterého jsem trénoval a mám s ním výborný vztah. Vše jsme si vysvětlili a popřáli hodně štěstí," ujistil Čvančara.

Podle očekávání dostal také trest od disciplinární komise. Stop trest na 12 soutěžních zápasů a pokutu 40 tisíc korun.

Komise uzavřela případ rasistických projevů některých fanoušků Hradcem Králové vůči teplickému útočníkovi tmavé pleti Abdallahu Gningovi. Votroci zaplatí 60 tisíc korun.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Abdallah Gning z Teplic a Jakub Kučera z Hradce Králové.

Také další kluby dostaly pokuty za chování fanoušků - Sparta 70 tisíc, Zbrojovka Brno 60 tisíc, Slovácko 50 tisíc a Slavia 30 tisíc korun.

Jan Kalabiška (Slovácko) a Oscar Dorley (Slavia) si v MOL Cupu odpykali trest na 1 zápas za vyloučení, za čtyři žluté karty si jednou nezahraje Filip Kaloč (Baník Ostrava).

Reklama

Související témata: