Hlavní obsah

Roztržené triko a tvrdý trest. V emocích jsem zareagoval neadekvátně, kaje se Čvančara

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ví, že chyboval a bude pykat. Jako první si ho pozval na kobereček klub. Fotbalový Liberec tvrdě potrestal kondičního trenéra Pavla Čvančaru, který v emocích na konci zápasu ve Zlíně napadl hráče soupeře Roberta Hrubého i hlavního rozhodčího Jana Všetečku. "Celého momentu velice lituju," omlouvá se.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kondiční trenér Liberce Pavel Čvančara dostal za strčení do rozhodčího

Článek

„Kondiční trenér Pavel Čvančara byl za své chování při nedělním utkání ve Zlíně v rámci našich interních pravidel tvrdě potrestán. Uznal svou chybu a trest, který zahrnoval i finanční sankci, akceptoval," potvrdil sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal. Čvančara se tak U Nisy pravděpodobně ocitl v podmínce. Řešit ho bude i disciplinární komise a hrozí mu zákaz činnosti.

Kondiční trenér Slovanu i reprezentace Pavel Čvančara neunesl poslední minuty zápasu ve Zlíně, kde Liberec prohrál 1:2. „Červená karta během zápasu, hrubé nesportovní chování, násilné chování vůči hráči soupeře (strkání a cloumání) v přerušené hře. Po udělení červené karty vstoupil na hrací plochu a strčil rozhodčího do oblasti hrudníku," stojí v zápisu o utkání.

Liberec měl u laviček vhazovat aut, ale balon si vzal Robert Hrubý. Čvančara po něm rozezleně vystartoval a došlo k mele. Když člena severočeského realizačního týmu sudí potrestal červenou kartou, strčil i do něj.

„V 85. minutě se od domácího hráče Roberta Hrubého odrazil míč za pomezní čáru, před naši lavičku. V momentě, kdy se pro něj sehnul Maksym Talovjerov, ho Robert Hrubý posunul a pak vzal do ruky. Vyběhl jsem z lavičky a snažil se mu ho vzít, přičemž došlo ke vzájemnému kontaktu, kdy mi Robert roztrhl rozlišovací triko a já do něj strčil," popsal Pavel Čvančara svůj zkrat.

„Okamžitě jsem si uvědomil své nevhodné chování a čekal jsem za něj žlutou kartu. Velice mě zaskočilo, že jsem dostal přímo červenou kartu a v emocích jsem bohužel zareagoval neadekvátně i směrem k hlavnímu rozhodčímu. Po chvilce jsem toho litoval, ale bohužel už jsem nemohl inkriminovaný moment vzít zpět. Po zápase jsem se byl omluvit všem rozhodčím i delegátovi. Vše mi vysvětlili a podali jsme si ruku," doplnil s tím, že na zpáteční cestě kontaktoval i napadeného hráče.

„Trénoval jsem ho a mám s ním výborný vztah. Vše jsme si vysvětlili a popřáli hodně štěstí. Moje chování bylo neprofesionální a velice celého momentu lituji. Do budoucna se v tom změním a podobné emotivní vystupování se už nebude opakovat. Trest, který bude následovat, musím přijmout a z celé situace se poučit," uzavřel.

Reklama

Související témata: