Hlavní obsah

Belgičan ukázal na Gomeze. Sparta bude mít zástupce na Africkém poháru národů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní volno končí i fotbalistům Sparty. Obhájci titulu a lídři ligové tabulky zahájí zimní přípravu úterními testy. Obránce James Gomez však má jiný program. Dostal se do nominace Gambie pro Africký pohár národů, který se odehraje v Pobřeží slonoviny. Na šampionát ho povolal belgický trenér gambijské reprezentace Tom Saintfiet.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz
Článek

Gambie se v základní části turnaje utká od 15. do 23. ledna postupně s obhájcem titulu Senegalem, Guineou a Kamerunem.

James Gomez tak přijde o začátek přípravy se Spartou, minimálně o přátelské utkání s Kodaní a úvod soustředění v Marbelle.

Gambijský reprezentant přišel na Letnou loni v létě z dánského Horsens. V základní sestavě se objevil v lize v Jablonci a doma proti Karviné, ani v jednom ze zápasů ho však soupeř neprověřil. S ohledem na kádrovou nouzi pak nastoupil v základu také koncem října v Mladé Boleslavi. Utkání mu tam vůbec nevyšlo a Sparta si připsala jedinou porážku v podzimní lize.

Sparťan Gomez nepřesvědčil, v Mladé Boleslavi chyboval i Panák. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Gomez to má samozřejmě těžké, chybí mu herní praxe. A když už, tak za béčko, což je rozdíl. V Boleslavi to bylo znát. O to víc, že zápas nevyšel Filipu Panákovi,“ poukázal exsparťan Václav Kadlec v pořadu Přímák na Sport.cz.

„Jak vypadli dva stopeři Krejčí a Vitík, v obraně s Gomezem byla znát nesehranost,“ potvrdil internacionál Martin Frýdek.

„Gomez ukázal, že ještě není na základní sestavu připravený,“ hodnotil také bývalý kanonýr Horst Siegl.

Sparta na trénink pozvala fanoušky. Předvedly se jim i čerstvé posily James Gomez a Victor OlatunjiVideo: Sport.cz

Gomez pak ještě v následujícím týdnu odehrál celý pohárový duel na Bohemians a pomohl v Ďolíčku k obratu na 2:1 a postupu do čtvrtfinále. V Glasgow se ale svou hrubkou podepsal pod porážku 1:2 na Rangers v Evropské lize. V české soutěži už se od té doby neobjevil.

Africký stoper teď potřebuje zabojovat o místo v sestavě, odjezdem na africký šampionát se mu však situace komplikuje. V případě, že by se Gambie senzačně probojovala až do závěrečných bojů o medaile, které budou na pořadu 10. a 11. února, přišel by Gomez také o úvodní jarní ligový zápas v Karviné.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.