Hlavní obsah

Stoper kanonýrem. Výhra je nejdůležitější, i když druhá půle nebyla ideální, ví Krejčí

Přišel takřka o celý podzim, zahrál si jen dvakrát. Na jaře si všechno vynahrazuje. Ze zálohy se stáhl na stopera, přesto přidává jednu trefu za druhou. Ve Zlíně otevřel skóre po rohovém kopu hned ve 2. minutě utkání. „Věřím si, ať už je to ze standardky nebo ze hry,“ pochvaluje si Ladislav Krejčí mladší, kapitán fotbalové Sparty, která nakonec uhájila těsnou ligovou výhru 3:2.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Tomáš Čvančara a Ladislav Krejčí mladší ze Sparty se ve Zlíně radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Zatím stihl v sezoně jen sedm zápasů, ale vstřelil v nich již šest gólů. Celkem zaznamenal 20. gól v 95. ligovém utkání.

Přestože Ševci dobře věděli, jak nebezpečná Sparta ze standardek v poslední době je, hned první hrozbu v utkání stejně neubránili.

Třiadvacetiletý kapitán se nejlépe cítí na místě defenzivního záložníka. Ukazuje však, že produktivní může být i z pozice stopera.

„Je to jedna z mála věcí, se kterou jsem po návratu spokojený. Ve vápnech si věřím a jsem v těchto prostorech sebevědomý," kvituje Ladislav Krejčí mladší.

Pražané vedli již o tři góly, nakonec se o tři body strachovali až do poslední chvíle.

„Radost z výhry určitě převládá. Je pro nás nejdůležitější. Teď máme pár dní, abychom si náš výkon rozebrali. Jsme si samozřejmě vědomi, že druhá půlka nebyla v souvislosti s tím, co chceme hrát, ideální. Je ale důležité, že i tyto typy zápasů dokážeme zvládnout," přemítá rodák z Rosic.

Pražané při vědomí luxusního náskoku polevili, za což mohli zaplatit. Ani Krejčí se chybám v rozehrávce nevyvaroval.

„Měli jsme se lépe přizpůsobit terénu a hru trochu víc zjednodušit. Já chci v jakékoliv situaci hledat fotbalové řešení, čímž jsem nás několikrát dostal pod tlak. Zlín byl potom na koni, ale jsem opravdu rád, že i přesto jsme zápas zvládli. Výhry jsou pro nás momentálně to nejdůležitější," poukazuje.

Spartě se teď daří i venku. Na hřištích soupeřů prohrála naposledy v říjnu na Slavii.

„Myslím, že to je obecně projevem našeho zlepšení, které bylo viditelné už na podzim. Pomalu se zvedáme. Řekl bych, že je to způsobené naší zlepšenou formou, která pramení z našeho stylu hry," vysvětluje kapitán.

Takovou připravenost na soupeře jsme nikdy nezažili. Vzpomínka na trenérskou legendu v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Také po utkání ve Zlíně se vedou spory, co ruka je, a co není. Zatímco domácímu Fantišovi hraní rukou v šestnáctce v 8. minutě prošlo, ve druhé půli sudí Zelinka za obdobný prohřešek Zeleného penaltu nařídil.

„Abych pravdu řekl, pokud jde o penalty, nemám v tom jasno. Bylo mi řečeno, že v první situaci byla ruka u těla. Mám ještě v živé paměti ruku v zápase s Jabloncem a jestli byla u těla si jistý nejsem," přidává se Krejčí k trenérovi Priskemu, který si stěžuje, že je těžké se ve výkladu pravidel vyznat.

„Nechci se k tomu úplně vyjadřovat, ale mám pocit, že se to v minulosti pískalo jinak. Je pravdou, že i znění pravidel bude jiné. Tak to prostě je a já na tom nic nezměním. Chtěl bych ale, aby to bylo pro všechny trochu jasnější," přeje si Krejčí.

Reklama