Hlavní obsah

Strach o Hložka, stihne finále? Hvězda se zranila těsně před zápasem, Sparta zase klopýtla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tradičně figuroval v základní sestavě, muselo však dojít k rychlé změně. Těsně před začátkem ligového zápasu s Hradcem Králové (1:1) ve skupině o titul přišla fotbalová Sparta o Adama Hložka. Při rozcvičce se letenská hvězda zranila a v sestavě ji narychlo nahradil Jakub Pešek. Podle prvních zpráv má Hložek problémy se svalem, nemělo by se jednat o nic vážného. Již ve středu čeká Spartu finále domácího poháru v Uherském Hradišti se Slováckem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha v poloze ležícího střelce...

Článek

Přijít o největší hvězdu i pro finále poháru by byla pro Spartu velká rána. Adam Hložek měl v kabině nachystaný dres se svojí dvacítkou, odstoupil však z rozcvičky a realizační tým je ve střehu.

„Při rozcvičce Adam cítil problémy. Nechtěli jsme jít do rizika, že by se jeho stav zhoršil. Uděláme vše pro to, aby se uzdravil, pro naši ofenzivu je klíčový," líčí trenér Pavel Vrba.

Přitom v obou vzájemných zápasech s Hradcem Králové v základní části byl právě Hložek ústřední postavou. Při domácí výhře 4:0 si připsal gól a asistenci, odvetu na půdě soupeře pak těsně před koncem po individuální akci rozhodl jedinou trefou utkání.

„V obou případech nás porazil vlastně sám," poukazuje Stanislav Hejkal, asistent Votroků, který působil i na Letné.

„Nikdo neví, jak by Adam zápas odehrál. Z pohledu statistik šlo o jasné oslabení soupeře a pro nás o úbytek jednoho z nejnebezpečnějších hráčů Sparty. Pro nás tedy výhoda, tak to je," souhlasí hlavní trenér Miroslav Koubek.

Slovácko se na finále poháru naladilo výhrou 3:1 nad Baníkem, naopak Sparta předvedla svůj nejhorší jarní výkon na domácím hřišti.

„Jsem smutný a zklamaný, zápas nám nevyšel. Před finále poháru neukázal vůbec nic, spíš nám zamotal hlavu," běduje Vrba.

Jeho tým ztrácí v lize pět bodů na vedoucí Plzeň a tři na druhou Slavii, která Viktorii v neděli hostí. „Věřili jsme, že nad Hradcem vyhrajeme a zase se dotáhneme na špici, protože Slavii a Plzeň čeká vzájemný zápas. Nedokázali jsme stáhnout špičku ještě víc, jak bychom si před posledními zápasy představovali," lituje Vrba.

Sparta se před zápasem oficiálně rozloučila s Costou Nhamoinesu. Obránce ze Zimbabwe symbolicky uzavírá kariéru jako hráč registrovaný ve Spartě, v níž začne působit jako skaut.

Letenští také vzpomínkovým videem uctili památku svého bývalého kapitána Josefa Šurala, který před třemi lety tragicky zahynul při dopravní nehodě v Turecku. Fanoušci mu pak tleskali celou 23. minutu, což bylo číslo dresu českého reprezentanta.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články