Hlavní obsah

Straka se zastal Slavie: Hlavní je vyhrávat. Když vám budou tleskat a nebudete mít body, je to k ničemu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vršovická síla. Slavia a Bohemians jsou jedinými týmy v nejvyšší soutěži, které v roce 2023 zatím neztratily ani bod. Sešívaní měli naposledy hodně práce vyhrát na půdě posledních Pardubic. „Důležitý je vyhrávat. Hrát dobrý fotbal, ťuk, ťuk ťuk, všichni vám budou tleskat a říkat super. Ale když nakonec jedeš s prázdnou, je to na nic. Účel světí prostředky," zastává se ligového lídra v pořadu Přímák na Sport.cz František Straka. „Slavia mi přišla profesorská, nějaké situace podceňovala," dodává Jan Malý, šéf fotbalové sekce Práva a Sport.cz.

Slavia vyhrála v Pardubicích. Super výkon nepředvedla, ale tři body má, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Pardubice jsou u dna tabulky a proti Slavii byly outsiderem. Jenže s lídrem dokázaly držet krok a nebýt kolapsu v koncovce nebo výtečných zákroků brankáře sešívaných Koláře, mohli Pražané klidně ztratit body. „Pardubicím dávám palec nahoru, ale teď v tom musí pokračovat. Proti Slavii se jim hrálo dobře, nebyla soupeřem, který stojí vzadu," míní Straka.

Bývalý československý reprezentant chválí poslední tým tabulky za nebojácný výkon. „Proti Slavii je nabuzenej každej. Ale Pardubice dobře zahušťovaly střed pole a eliminovaly motor Slavie v záloze," doplňuje Straka.

Jeho slova podporuje druhý z hostů Přímáku - Jan Malý. Šéf fotbalové sekce na Sport.cz a Práva byl zaskočený, že Slavia ve středu pole zaostávala. „V záloze má Slavia skvělé hráče a Pardubice ji tam přehrávaly," míní s tím, že se možná na sešívaných podepisuje to, že jarní část nejvyšší soutěže teprve startuje. „Výkon Slavie proti Jablonci taky hodinu nebyl ideální, ale nakonec to zvládla a vysoko vyhrála. Nastartovali ji střídající hráči, to byl rozdíl proti Pardubicím, tam to takhle nezafungovalo," dodává Malý.

Reklama