Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Slovan 1:2Středočeši se do finále na Maltě nedostali, Zbrojovka ano

La Valletta
Aktualizováno

Fotbalisté Brna v semifinále Tipsport ligy na Maltě porazili 2:0 jiný druholigový celek Táborsko. Obhájci trofeje, o jejichž výhře rozhodli Lukáš Vraštil a Michal Škoda, ve finále nastoupí proti Slovanu Bratislava, který porazil Mladou Boleslav těsně 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský z Mladé Boleslavi.

Článek

První semifinále Tipsport Malta Cupu, což je nadstavba tradiční zimní ligy, na stadionu Ta Quali ovládla favorizovaná Zbrojovka, která si v zápase vytvořila více šancí a v každém z poločasů dokázala po jedné proměnit. Zřejmě rozhodlo více zkušenosti v jejím středu, když se o góly podělili Vraštil a Michal Škoda. Táborsko pod vedením mladého trenéra Petra Mikolandy herně nezaostávalo, v koncovce si ale nevytvořili potřebný tlak.

Zajímavé druhé semifnále mezi předními týmy české a slovenské ligy si oba kluby rozdělily do své režie. První poločas jasně ovládl Slovan a svoji převahu vyjádřil dvěma góly. Po změně stran si naopak lépe počínala Boleslav. Fulnek ve spolupráci s Komličenkem snížil a ruský kanonýr mohl poslat semifinále do penalt, jenže právě z penalty nedokázal překonat brankáře Šullu a jeho tým tak bude hrát jen o 3. místo proti Táborsku.

Finále si zahrají Slovan Bratislava a Zbrojovka Brno.

Semifinále fotbalové Tipsport ligy na Maltě:
Zbrojovka Brno - Táborsko 2:0 (1:0)
Branky: 10. Vraštil, 89. Škoda.
Mladá Boleslav - Slovan Bratislava 1:2 (0:2)
Branky: 67. Fulnek - 20. Šporar, 28. Čavrič.
Mladá Boleslav: Šeda - Klíma, Šušnjar (46. Hájek), Chaluš, Hašek (46. Novák) - Takács, Hubínek (46. Matějovský) - Ladra (80. Tatajev), Mašek (46. Fulnek), Přikryl (68. Ewerton) - Komličenko. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: