Hlavní obsah

Střídání stráží, Plzeň hlásí třetí posilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mezi tyčemi dochází ke střídání stráží. Plzeňská Viktoria představuje další posilu pro novou sezonu. Dres českého fotbalového mistra bude oblékat čtyřiadvacetiletý gólman Martin Jedlička z Dunajské Stredy, který podepsal smlouvu na tři roky. Z klubu naopak odchází Aleš Hruška. Jedlička naposledy oblékal dres Dunajské Stredy.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Brankář Martin Jedlička je další posilou Plzně.

Článek

Dost možná se jistí pro případ, že by odešel Jindřich Staněk. Reprezentační gólman měl na letošním titulu lví podíl, svými výkony jistě vzbudil zájem zahraničních uchazečů.

„Martin Jedlička prošel mládežnickými reprezentacemi, ještě v dresu Příbrami odchytal mládežnickou Ligu mistrů, také na Slovensku zaujal, když se svými kvalitními výkony vypracoval mezi nejlepší brankáře soutěže. Má tedy velkou perspektivu a jsem rád, že jsme se nyní dohodli na jeho angažmá u nás," libuje si na klubovém webu generální ředitel Adolf Šádek.

„Úvod sezony bude velmi náročný, čekají nás boje o Ligu mistrů a zároveň start do nového ligového ročníku. Je tedy důležité mít i na brankářském postu velkou konkurenci a kvalitu," doplňuje Šádek.

Jsem smutnej, ale domů můžeme jet se vztyčenou hlavou, říká brankář Martin JedličkaVideo: Sport.cz, FAČR

„Přestup do Viktorky je pro mě obrovskou výzvou, na kterou se strašně těším. Chtěl jsem se posunout dopředu, a to Plzeň naprosto splňuje. Asi z pěti hráči se znám z reprezentace, což hrálo taky důležitou roli v mém rozhodování. Budu se tady cítit jako doma," věří po podpisu tříletého kontraktu Martin Jedlička.

„Snem každého kluka je zahrát si jednou Ligu mistrů. Těším se, že budu mít šanci být u toho a pokusit se ji s týmem v předkolech vybojovat," pochvaluje si posila a vyhlíží spolupráci s Jindřichem Staňkem a Mariánem Tvrdoněm. „S Jindrou se známe, je to výborný gólman, od kterého se můžu něco přiučit. Těším se na spolupráci s celým brankářským týmem."

Spokojený je také Viktor Kolář ze zastupující agentury Sport Invest. „Martin se na Slovensku vypracoval mezi nejzajímavější brankáře soutěže. Svoji kvalitu i potenciál opakovaně prokazoval také v evropských pohárech i v dresu mládežnických reprezentací. Ve své kariéře se toužil posunout dále a angažmá v týmu českého mistra s vidinou kvalifikace Ligy mistrů je pro něj obrovskou motivací. Je si vědom, že přichází do vysoce konkurenčního prostředí, ale na novou výzvu se po všech stránkách těší," avizuje Kolář.

Jedlička se stal třetí letní posilou Plzně. V minulých dnech přišli do mistrovského celku záložníci Václav Pilař a Kristi Qose. Svěřence trenéra Michala Bílka jako jediný český tým čeká v létě kvalifikace Ligy mistrů. Plzeňští začnou ve 2. předkole.

Reklama

Související témata: