Hlavní obsah

Sudí ve fotbalové lize opět chybovali! Komu upřeli penaltu?

Sudí Karel Hrubeš podle komise rozhodčích FAČR upřel fotbalistům Liberce v sobotním duelu 9. ligového kola proti Teplicím jednu penaltu. Stejnou chybu udělal i Radek Dubravský, který v utkání mezi Mladou Boleslaví s Příbramí rovněž odpustil hostům pokutový kop. Komise o tom informovala v komuniké.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Karel Hrubeš během utkání nejvyšší soutěže.

Článek

Hrubeš v Liberci nejprve správně nařídil penaltu pro domácí, z níž Roman Potočný v 17. minutě srovnal na konečných 1:1. V 31. minutě měl ale proti hostům odpískat další pokutový kop za faul teplického kapitána Tomáše Vondráška na Tomáše Malinského.

Boleslav proti Příbrami otevřela v desáté minutě skóre z penalty a další měla kopat poté, co hostující David Šimek na konci 22. minuty ve vápně stáhl k zemi Murise Mešanoviče. Domácí i tak potvrdili roli favorita a zvítězili vysoko 6:0.

V pondělní dohrávce mezi Plzní a Jabloncem vyřešili sudí za pomoci videa všechny podstatné situace dobře. V 83. minutě ale nejprve chyboval hlavní Pavel Rejžek, který dal domácímu Lukáši Hejdovi za faul na unikajícího Martina Doležala jen žlutou kartu, a stopera Západočechů správně vyloučil až po zhlédnutí opakovaného záběru. V pořádku byla podle komise penalta za ruku, z níž plzeňský Roman Procházka srovnal na 2:2 a nastartoval pozdější obrat na 3:2.

V dalších zápasech komise závažné přehmaty nenašla. Sparta při výhře 2:0 ve Zlíně správně zahrávala za jednobrankového vedení v 19. minutě penaltu a chybu komise neshledala ani v neuznaném gólů domácích kvůli ofsajdu.

V druhé lize rozhodčí Tomáš Klíma poškodil v brněnském derby se Zbrojovkou hostující Líšeň. Za stavu 1:0 pro domácí měl v 52. minutě za faul ve vápně nařídit penaltu pro hosty. Zbrojovka nakonec zvítězila 2:0.

Reklama

Související témata: