Hlavní obsah

Svědík by bral víc posil. Kouč Slovácka čeká velkou bitvu od třetího místa v tabulce níž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přál si získat do týmu v letní pauze až šest nových hráčů, ale zatím se musí spokojit se třemi. Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík není krátce před startem nového prvoligového ročníku zcela spokojený s doplněním mužstva.„Realita je taková, jaká je. Pracuju s kádrem, jaký mám k dispozici. Děláme maximum, abychom byli na novou sezonu co nejlíp připraveni," tvrdí hradišťský kouč.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Martin Svědík na tiskové konferenci

Článek

Po brankáři Hečovi, který se vrátil ze Sparty a měl by převzít roli jedničky po Nguyenovi, jenž odešel do Vietnamu, přišel do útoku i další navrátilec Cicilia. Se Slavií se Hradišťští dohodli na ročním hostování záložníka Valenty, který byl členem českého týmu na nedávném mistrovství Evropy do 21 let.

„Je dobře, že trenér má maximální požadavky. Jedna věc jsou ale přání, a druhá možnosti klubu. Přestupní termín ovšem ještě nekončí. Není vyloučeno, že ještě někdo přijde," uvedl výkonný ředitel hradišťského klubu Petr Pojezný.

Svědík by uvítal návrat Slováka Tomiče ze Slavie. „Jeho post pravého beka či záložníka bychom potřebovali posílit. Bral bych i fotbalistu na levou stranu hřiště, a ještě jednoho útočníka. Jde mi o to, abychom zvýšili konkurenční prostředí," tvrdí.

Příchod urostlého forvarda Cicilii, který neodešel loni z klubu zrovna v dobrém, vítá. „Škoda jen, že měl teď nějaké rodinné problémy. Onemocněla mu nedávno narozená dcerka, a tak se k nám připojil o něco později, než jsme původně plánovali. Musí dohnat fyzičku. On je ale hodně platný i když přijde na hřiště na posledních dvacet či třicet minut," ví Svědík.

Prozradil, že Valentu si vyhlédl už před rokem, když ještě nastupoval za České Budějovice. „Matěj poté upřednostnil Liberec. Teď už jsme se ale domluvili. Jde o hráče, který umí vstřelit gól i na něj nahrát," netají radost z nové akvizice.

Nejlepší soustředění, co jsem zažil, říká Svědík

Svědík si pochvaluje nedávné herní soustředění v Rakousku. „Bylo nejlepší, jaké jsem kdy zažil," svěřil se. Nezamlouval se mu ovšem přístup některých hráčů v prohraných utkáních s Olympiakosem Pireus a Kielem.

„Museli jsme si po nich trochu promluvit. Zejména s Kimem a Juroškou. Oba mají značné předpoklady, avšak někdy nerozumějí tomu, co je týmové pojetí. V závěrečném střetnutí se Salcburkem došlo poté ke zlepšení," kvituje s povděkem vysoké vítězství 3:0. „I když rakouský tým nebyl kompletní, dodá nám sebevědomí," očekává.

Slovácko po dvou předchozích sezonách tentokrát nezasáhne do evropského poháru. „Taková je bohužel realita. Můžeme se ale soustředit jen na ligu, a tak bychom mohli mít na podzim mnohem lepší výsledky než loni. Pokusíme se o Evropu znovu zabojovat," předsevzal si kapitán Slovácka Michal Kadlec.

Svědík očekává velkou bitvu v ligové tabulce od třetího místa níž. „Její střed bude hodně vyrovnaný. Baník, Bohemka, Hradec Králové, Olomouc, Mladá Boleslav a Jablonec hodně zbrojily a budou silní," předpokládá.

Slovácko vstoupí do nového ročníku první ligy v neděli od 15 h domácím zápasem s Českými Budějovicemi. Bude v něm postrádat dlouhodobě zraněného záložníka Kohúta. „Uděláme maximum pro výhru. Start do sezony je vždycky mimořádně důležitý," připomněl Svědík.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Reklama

Související témata: