Hlavní obsah

Svědík zpochybňuje penaltu Sparty: Faul to nebyl. Škoda, že si to sudí nezkontroloval u videa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho start v základní jedenáctce byl pro mnohé překvapivý. Útočník Pavel Juroška zařídil fotbalistům Slovácka v 18. minutě ligového zápasu se Spartou důležitý vedoucí gól, který nakonec na vítězství nad dosavadním lídrem nejvyšší soutěže ale nestačil. I s remízou 1:1 však zavládla v hradišťském mužstvu spokojenost.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kapitán Sparty Ladislav Krejčí oslavuje na hřišti Slovácka proměněnou penaltu.

Článek

Juroška byl původně hlasatelem na stadionu označen za autora vedoucí branky. Mířil ovšem jen do břevna a až poté se míč odrazil od zad sparťanského brankáře Kováře do sítě. „Na hřišti mně sudí řekl, že mi trefu připíše. Nakonec z toho ale byl vlastní Kovářův gól. Kluci mě v kabině po utkání hecovali, že mi ho třeba ještě vrátí, abych platil do týmové kasy. Byl by můj první v lize," usmíval se Juroška.

O tom, že nastoupí poprvé v základu, se dozvěděl ve čtvrtek. „Snažil jsem se nachystat co nejlíp. Nervózní jsem nebyl. Zezačátku jsem se cítil na hřišti velmi dobře. Pak jsem ale při pokusu obhodit si sparťana Sörensena dostal kolenem do zad, což mě limitovalo. Bylo lepší, když místo mě přišel na trávník čerstvý parťák," tvrdil Juroška, který měl ještě před vedoucí trefou jednu tutovku, když pelášil sám na Kováře. „Zakončoval jsem už trochu v pádu. Brankář vytáhl k balonu na poslední chvíli ruku," mrzelo ho.

Slovácko nakonec o vedení kvůli brance ze sporného pokutového kopu přišlo. „Viděl jsem tu situaci na videu a nezdálo se mi prokazatelné, že penalta byla. Vyrovnání bolí, ale s bodíkem jsme nakonec asi spokojeni," vzal Juroška v potaz, že Pražané měli po změně stran výraznou převahu.

Kouč Slovácka Martin Svědík ho pochválil. „O nominaci si Pavel řekl sám. Na trénincích vypadal velmi dobře. Je rychlostním typem hráče, a navíc takový salámista, který si nedělá z ničeho nervy. A sparťané ho asi moc neznali," vysvětlil, proč se rozhodl nasadit Jurošku od začátku. „Když musel z hřiště pryč, jeho rychlost nám scházela," vypozoroval.

Zamlouvalo se mu, jak jeho celek do atraktivního duelu vstoupil. „V defenzívě jsme si počínali velmi dobře, naše útočné snažení ovšem postupně uvadalo. Pražané si vynutili tlak, avšak její velké šance jsme přečkali. Nakonec jsme inkasovali z penalty, byť se podle mého názoru Sinjavskij žádného faulu nedopustil. Škoda, že si sudí nezkontroloval tu situaci u videa. Nestěžuju si ale, chyby se občas dějí. A my jsme mohli dostat jiný gól. Remízu bereme, protože kvalita Sparty je hodně vysoká," měl Svědík jasno.

Reklama