Hlavní obsah

Svědíka naštval výkon v Pardubicích: Hráči nejsou ochotní pracovat, nechovají se jako tým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl naštvaný a své fotbalisty nešetřil. Kouč Slovácka Martin Svědík vlastní premiéru v nové areně v Pardubicích, odkud pochází a kde i roky trénoval, protrpěl. „Hráči teď nejsou ochotní pracovat, nechovají se jako tým, z toho jsem strašně zklamaný,“ ucedil rozzlobený Svědík po porážce 1:3 ve fotbalové lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík

Článek

Slovácko mělo přitom duel v Pardubicích výborně rozjetý. Vedlo, v první půli na hřišti vládlo. „První poločas jsme měli pod kontrolou. Přišel druhý poločas, další naše šance, kterou jsme neproměnili. A pak jsme poprvé inkasovali," rekapituloval Svědík.

V 55. minutě vyrovnal po Ichově centru Dominik Janošek. „Gól padl ze situace, na kterou se ještě o poločase upozorňujeme. Že nesmí nastat, aby krajní záložník zaspal s krajním obráncem. A on stejně zaspí a je tam pozdě. Další věc, volný Janošek. Jestliže máme dohrávat situace s ním, nemůže se stát, že je ve vápně sám. Za to je někdo zodpovědný. To je série chyb, netýmovost," hromoval osmačtyřicetiletý stratég.

Za dvě minuty si dal vlastní branku Petr Reinberk, který si srazil do sítě Janoškův centr, který před ním nezpracoval Pavel Černý. Hosté reklamovali, že hrál Černý rukou. Tříminutová kontrola u videa prohřešek proti pravidlům neodhalila. „Identický gól," glosoval to rozmrzele Svědík.

U svého týmu vidí dlouhodobější problém. „Provází nás to delší dobu. Máme ve své hře pasáže, kdy slevíme z některých věcí. Z důslednosti, agresivity, zodpovědnosti. To jsme dřív neměli. V minulé sezoně tohle neexistovalo. Nevím, jestli jsou hráči namlsaní z něčeho. V každém zápase něco najdeme. Ukazujeme si to. Pro mě je to nepochopitelné, že se taková situace stane, zvlášť když máme ve svém týmu tolik zkušených hráčů. Vidíte to na všem, v obranné i útočné činnosti. Začneme nakopávat balony dopředu, panikařit, jsme netrpěliví, začneme otevírat prostory. Někteří hráči pak nechtějí hrát," probral se Svědík věcmi, které ho trápí.

Recept má jasný. „Musíme se vrátit ke kořenům. Musíme začít jednoduchými věcmi. To je třeba důrazné dostoupení. Máme problémy. Neříkám, že je to celý zápas nebo že by mužstvo nebylo namotivované. Ale přijdou pasáže, kdy slevíme. Bylo to i se Spartou," dodal velitel lavičky Slovácka, které dál zůstává v tabulce na pátém místě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.