Hlavní obsah

Švejk Koreš zdravil prázdné tribuny, děkovačka slávistů mířila k hotelovému pokoji

PRAHA

První díl disciplinárního trestu zvládli. Fotbalisté Slavie porazili 3:2 Příbram v duelu, který se musel hrát bez diváků. Asi 150 fanoušků povzbuzovalo alespoň před branami stadiónu, jinak se Edenem nesly jen pokřiky hráčů a především hlasité dirigování obou brankářů. „Jako nějaký přátelák, ty se také hrávají bez diváků,“ shodovali se hráči, že zápas měl s ligou málo společného.

Foto: Milan Malíček, Právo

Štěpán Koreš slaví úvodní gól Slavie do sítě Příbrami, který vstřelil už ve druhé minutě zápasu. Oslavná gesta vyslal směrem k prázdným tribunám...

Článek

Výtržnosti fanoušků, které se v Edenu při pohárovém duelu s Olomoucí odehrály, těžce zkoušené Slavii jen přitížily. Kontumace, ztráta nadějí na návrat do pohárové Evropy, pokuta a uzavření hlediště na tři domácí zápasy.

„Stadion je 16.5. z technických důvodů uzavřen,“ hlásala cedule na dobře uzamčené bráně. Snažení fotbalistů na hřišti tak mohli sledovat jen pořadatelé, hasiči, novináři a povolený padesátihlavý doprovod obou mužstev. „Bez fanoušků to skoro není ani skutečný zápas,“ popsal podivné utkání příbramský záložník Zdeněk Koukal.

Jenže v Čechách se na švejkování vždycky místo najde. A pondělní zápas-nezápas nebyl výjimkou. Humorný byl již úvodní nástup obou týmů na trávník. Hráči si podali ruce a podle zvyku zamávali tribunám. Teprve vzápětí jim došlo, že není koho zdravit...

To slávistický komik Štěpán Koreš zdravil prázdné hlediště zcela záměrně. Když hned ve druhé minutě otevřel skóre, rozeběhl se k severní tribuně a oslavnými gesty zdravil liduprázdný sektor, který patřívá kotli slávistických fanoušků.

Dobře nachystaná oslava

„Na internetu jsem viděl video s hráčem, který se radoval, jako kdyby s ním oslavovalo 50 tisíc fanoušků. Další záběr přitom ukázal, že hlediště bylo úplně prázdné... Já si z toho dělal legraci už před zápasem v kabině. A když se naskytla možnost, zopakoval jsem to,“ uculoval se Koreš.

To je věrnost klubovým barvám! Manželé Štěpánkovi si najali hotelový pokoj s výhledem na hřiště, jen aby o zápas Slavie za zavřenými dveřmi nepřišli...foto: Právo/Milan Malíček

Po vítězném utkání přišla ke slovu tradiční děkovačka celého týmu. Tentokrát byla určena jedinému oknu hotelového pokoje, z něhož je na hřiště vidět. Pokoj si najali manželé Štěpánkovi, aby o zápas nepřišli. „Jezdí za námi všude, i na soustředění. Po zápasech nám podstrojují různé dobroty. Jsou to kovaní slávisté, tak jsme jim zamávali,“ usmíval se dobře naložený Koreš.

Fotbalisté si také na hřišti museli dávat věší pozor na jazyk. Zápas řídla rozhodčí Dagmar Damková a každé neslušné slovo by bylo okamžitě dobře slyšet.

„Museli jsme se hlídat, abychom neřekli něco sprostého. Pískala žena, takže by to rozhodně nebylo vhodné,“ říkal Koreš s úsměvem.

Atmosféra jako při přáteláku

Legrácky by však sešívání rádi vyměnili za normální utkání před fanoušky. „Já si zápas vůbec neužil tak, jako když jsou diváci na stadionu,“ ujišťoval běloruský obránce Vitali Trubila, autor druhého gólu. „Něco jako přátelák, prostě zápas bez emocí,“ přidával se Koreš.

Situace kolem klubu je navíc stále napjatá. Na doplacení výplat za celý letošní rok hráči dál marně čekají. „Myslím však, že peníze jsou už blízko. Tento týden je čekáme. Něco jsem si našetřil, takže mám za co jíst. Stále jsem věřil a věřím, že to dobře dopadne,“ uzavřel Trubila.

Reklama

Související témata: