Hlavní obsah

Svlékli ho donaha. Útočník z hledáčku Slavie se trápí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výjev, který výmluvně charakterizuje jeho trápení z posledních týdnů. Ve středu hřiště podcenil zpracování míče, balon mu uskočil. Místo aby Quadri Adediran rozvinul útočnou akci, nabídl stejnou možnost soupeři. Fotbalisté Sparty jí nepohrdli, rychlý přechod zužitkovali ve čtvrtý úder a Jihočeši na Letné padli hladce 0:4. „Bohužel. Formu teď jednoznačně nemá,“ říká trenér Tomáš Zápotočný na adresu 23letého rodáka z nigerijského Lagosu.

Foto: dynamocb.cz, Michal Bártík

Potenciál Quadri Adediran určitě má…

Článek

Vcelku rychlý ústup ze slávy. Quadri Adediran byl v úvodu sezony zajímavým zbožím. Slavia už s Dynamem o silném útočníkovi dokonce jednala. Sešívaní však nakonec z námluv vycouvali, alespoň pro letní přestupní termín.

Afričan s tahem na branku, který přestoupil do Českých Budějovic letos v lednu z pražské Dukly, se pak začal trápit. V posledních kolech se nevejde do základní sestavy.

„Nejsem z jeho výkonu šťastný. Zase se potvrdilo, že se mu nedaří,“ kaboní se trenér Tomáš Zápotočný.

„Plácá se v taktice. Neví, kde má presovat, kde stát, jak vyplňovat prostory… Svléklo ho to donaha. Ale pořád jde o mladého kluka, hraje teprve první rok ligu. Musí se s ním pracovat, hodně věcí mu ukázat na videu. Víme, jaké má přednosti, ale neprodává je,“ netají kouč, že broušení nigerijského diamantu vyžaduje pevné nervy.

Hladká porážka ne Letné však samozřejmě nejde jen za Adediranem, který přišel na hřiště až za stavu 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Pešek ze Sparty Praha obchází brankáře Českých Budějovic Davida Šípoše během utkání 12. kola Fortuna ligy, AC Sparta Praha - SK Dynamo České Budějovice, hrané 22. října 2023 v Praze.

„Sparta nás přejela rozdílem několika tříd a zaslouženě vyhrála. Předvedla obrovskou kvalitu a ztrestala nás. Výsledek hovoří za vše a mohl být ještě krutější. V mých očích je teď jednoznačně nejlepší tým jak herní formou, tak kvalitou,“ poukazuje Zápotočný, který během bohaté kariéry také oblékal rudý dres.

Ke cti Jihočechům slouží, že přijeli i do Prahy hrát fotbal, nezaparkovali před vlastní vápno nepopulární autobus.

„To je naše DNA. Musím hráče pochválit, že plnili, co jsme si řekli. Naše chyby však soupeř potrestal. Fotbal se mi z toho nezhroutí. Vím, kde jsme my, a kde jsou oni,“ uvědomuje si kouč.

Dynamo je třetí od konce a teď ho čekají důležitější zápasy. Bude hostit Pardubice a Teplice, mezi dva domácí zápasy s nutností bodovat ještě vloží výjezd do Liberce.

Reklama