Hlavní obsah

Svým způsobem vtipné, když se tě to netýká, vzpomíná Hašek na bizarní situaci z angažmá v Pardubicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice jsou aktuálně posledním týmem tabulky nejvyšší fotbalové soutěže. Východočeši v dosavadních šesti kláních získali jen tři body za výhru 2:1 nad Libercem a od té doby mají na kontě tři porážky. Situaci klubu se tak věnujeme v pořadu Přímák na Sport.cz, kde je hostem Martin Hašek, slavný odchovanec Pardubic. Ač on sám si jako hráč nebo trenér vyzkoušel s Pardubicemi nanejvýš druhou nejvyšší soutěž, budoucnost svého mateřského klubu vidí jasně ve Fortuna lize. „Je to správně, že jsou v první lize, teď ještě aby dostavěly stadion a zároveň se tam udržely,“ odpovídá moderátorovi Filipu Lejčkovi.

Svým způsobem vtipné, když se tě to netýká, vzpomíná Hašek v Přímáku na bizarní situaci z pardubického angažmáVideo: Sport.cz

 
Článek

Na pozici kouče A-týmu Pardubic se Martin Hašek dostal v létě 2015, kdy byl po zrušení sparťanského B-mužstva bez práce. A tak s sebou do nového angažmá přivedl také pět sparťanů na hostování, konkrétně Jana Vondru, Jiřího Bederku, Jana Závišku, Jakuba Nečase a svého syna Martina.

„Byla tam třecí plocha od začátku, protože já jsem byl ze Sparty, ti kluci byli ze Sparty, byli mladí, docela hráli... a část vedení z Pardubic to vnímala, že nějakým způsobem protežuji sparťanské hráče," vzpomíná dnes 52letý trenér.

Bratři Haškové v jednom týmu! Má to však zádrhel... Pasáž z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

V klubu se tenkrát potkal například s Janem Jeřábkem, který sice patří k oporám Pardubic i nadále, do tohoto ročníku však nezasáhl vinou zranění kolene. Ve vzpomínaném období navíc v klubu plnil roli správce hřišť, což občas přinášelo bizarní situace... „Jdu do kabiny a hráč mi říká, že nepůjdeme na to hřiště, na které jsem chtěl jít... tak bych řekl, je to asi nevhodné, neprospěšné, ale zároveň je to svým způsobem vtipné, když se tě to netýká," vypráví Hašek.

Nedosáhl v béčku na profi smlouvu, nezasloužil si ji, vzpomíná kouč na současnou oporu Sparty v PřímákuVideo: Sport.cz

„Myslím, že Pardubice od té doby ušly kus cesty," pokračuje bývalý reprezentant a dodává: „V ten moment, když dostaví stadion, tak se zázemí klubu dostane na vyšší úroveň a pevně věřím, že ruku v ruce s tím přijde i vyšší rozpočet."

Více najdete ve videu z pořadu Přímák, který si také můžete v kompletní podobě přehrát i jako podcast.

Reklama

Související témata: