Hlavní obsah

Sympatický chlapík povede Spartu za úspěchy, věří pán deseti titulů. Co očekává od Sivoka?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako nováček se často pohybovali na barážových příčkách, nakonec obsadili konečné páté místo. Fotbalisté béčka pražské Sparty se ovšem chystají na novou sezonu ve výrazně obměněném složení. Přes léto se klub rozloučil hned s jedenácti hráči. „Takový je úděl béčka,“ usmívá se trenér Michal Horňák, jehož tým už nebude hrát domácí zápasy na Strahově, ale nově na Viktorii Žižkov.

U sparťanského béčka mě to obrovsky baví, říká Michal Horňák. A pochvaluje si příchod Tomáše SivokaVideo: Sport.cz

 
Článek

Obměna je slabé slovo. Kabinou letenské rezervy se prohnal pořádný uragán.

„Do přípravy se už nezapojili Benada, Bláha, Červak, Dao, Dudl, Flak, Gelašvili, Hucek, Tvaroh, Kulhánek a Piško, kterým skončily smlouvy a nebyly dále prodlouženy," oznámila Sparta na svém webu.

Počítáte správně, jde o celou jedenáctku. „Ano. Chce se mi říct, že stavíme úplně nový tým. Řídíme se několika věcmi, jednou z nich je i věkový limit, který nechceme moc překračovat. Nechceme mít příliš straších hráčů, doplňujeme se o nejlepší z dorostu. To je základ práce u béčka. Chceme hrát kvalitní zápasy, abychom mohli připravit hráče pro kádr áčka," vysvětluje trenér Michal Horňák.

Majitel stříbrné medaile z EURO 1996 v Anglii nadále působí také jako asistent Jana Suchopárka u české reprezentace do 21 let. Horňák v závěru minulého ročníku již podruhé v kariéře dokončil sezonu jako zastupující kouč na lavičce áčka. Neláká ho samostatná kariéra někde v první lize, aby nebyl u béčka tak trochu schovaný?

„Neberu to tak, že jsem schovaný. Jsem spokojený, práce s mladými v béčku mě pořád naplňuje. Vidím, jak se kluci zlepšují, mají obrovskou chuť a motivaci. Však jsme jako nováček byli ve druhé lize hned pátí. Má to smysl! Kdyby ne, tak mé vnitřní já by mi řeklo, že je čas změnit působiště," ujišťuje Horňák.

Sparťanské povzbuzení do nové sezony? Klíč od PrahyVideo: Sport.cz

Dvaapadesátiletý trenér během hráčské kariéry získal na Letné deset mistrovských titulů, z toho sedm v samostatné lize. Béčko samozřejmě úzce spolupracuje s áčkem, které v létě převzal Dán Brian Priske.

„Už jsme spolu mluvili, je to velmi sympatický chlapík. Věřím, že Spartu povede tam, kam všichni chceme, tedy za úspěchy," líčí Horňák.

Jednat bude také s internacionálem Tomášem Sivokem, který se na Letnou vrátil v nově zřízené funkci manažera prvního týmu.

Před odjezdem na soustředění trochu zúžíme kádr, avizuje trenér Sparty Brian PriskeVideo: Sport.cz

„Určitě dobrý krok k ještě lepšímu propojení áčka s béčkem a také mládeže. Sivi je velmi komunikativní člověk, řekl bych, že velký odborník. Prošel svět, je zkušený a ví, jak se dělá velký fotbal," kvituje Horňák.

Jeho kádr se musí také doplnit. K týmu se třeba připojili hráči, jenž strávili jarní část v klubech na hostováních. Čtvrtečka v Teplicích, Hušek ve Varnsdorfu, Krajinský v Motorletu, Freisinger v Hostouni, Gedeon v Ústí nad Labem a Lukavský s Novotným v Příbrami.

V prvním přípravném utkání Sparta B podlehla Chrudimi 0:3.

Reklama

Související témata: