Hlavní obsah

Takhle ne, pánové! Majitelé Budějovic vyjádřili nespokojenost s hrou i přístupem

České Budějovice

Napětí na jihu Čech roste. Pouze dva body z posledních pěti ligových bitev, navíc vyřazení v MOL Cupu s Libercem. Fotbalisté Českých Budějovic zabředli do výsledkové krize a mezi majiteli klubu vládne nespokojenost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Českých Budějovic David Horejš - ilustrační foto.

Článek

Fontána radosti ze skvělého vstupu do jarní části se na Střeleckém ostrově proměnila v rozčarování. Partě trenéra Davida Horejše se nedaří utnout sérii bez výhry. Trápí se v koncovce, od 14. února rozvlnila síť pouze dvakrát, z toho jednou z penalty a místo ataku pohárových příček se propadla v tabulce na desátou příčku.

„Za poslední měsíce jsme hráčům i členům realizačního týmu vytvořili nadstandardní platové podmínky a zároveň jsme výraznou měrou vylepšili materiální zabezpečení A-týmu pro tréninky i zápasy. Z tohoto pohledu panuje obrovské zklamání z posledních výsledků, zejména pak z prohraných zápasů s Opavou, Mladou Boleslaví a Zlínem," uvedl mimo jiné pro oficiální internetové stránky Jihočechů jeden z akcionářů klubu Miroslav Dvořák, který má výhrady k hernímu projevu i nasazení.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Filip Havelka z Českých Budějovic a Matej Mršič (vpravo) z Českých Budějovic se snaží zastavit Marka Hlinku ze Zlína.

„Způsob, jakým tým tato utkání odehrál, je neakceptovatelný a očekáváme zřetelné zlepšení zejména v přístupu hráčů k zápasům. V opačném případě budeme muset na vzniklou situaci zareagovat, protože od našeho týmu očekáváme v každém zápase maximální nasazení a konečné umístění v horní polovině tabulky," řekl Dvořák.

Dynamo potřebuje zabrat, v neděli ho však nečeká jednoduchý úkol. Do Českých Budějovic přijede Sparta, kterou však v této sezoně skolilo. Na Letné vyhrálo v listopadu 4:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.