Hlavní obsah

Talentovaný stoper Kukučka do Sparty? Velké lidské zklamání, zlobí se majitel Baníku

Zlost a rozčarování. Fotbalový Baník se podle všeho bude muset brzy rozloučit s talentovaným stoperem Ondřejem Kukučkou, který by měl zamířit z Ostravy do pražské Sparty. Osmnáctiletý fotbalista se sice ještě zotavuje z vážného zranění kolena, ale v ostravském klubu mu na konci června vyprší kontrakt a podle deníku Sport vymění modrobílé barvy Baníku za rudý dres Sparty. Ostravský klub situaci okomentoval na oficiálních webových stránkách, kde šéf klubu Václav Brabec neskrývá z postoje hráče zklamání.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Majitel Baníku Václav Brabec je zklamaný z chování mladého stopera Ondřeje Kukučky.

Článek

Kukučka se zranil vloni v květnu, klub následně hradil jeho léčbu s tím, že talentovaného hráče udrží i pro další léta. Jenže do dnešního dne nedošlo k dohodě o prodloužení smlouvy a od 1. července by tak mohl být volným hráčem.

„To, k čemu došlo, je pro mě osobně velkým lidským zklamáním," uvedl Václav Brabec, majitel a předseda představenstva FC Baník Ostrava. Zdůraznil, že klub Kukučkovi několikrát v průběhu rekonvalescence nabízel prodloužení smlouvy. Poprvé těsně po operaci, podruhé letos v únoru. Ostravský klub rovněž vyhověl žádosti agenta, aby Baník finančně pokryl i léčebnou terapii na rehabilitační klinice v Německu.

„Udělal jsem to, protože mi bylo Ondřeje osobně moc líto a chtěl jsem mu maximálně napomoct v cestě za uzdravením. Doufal jsem, že bude zase hrát fotbal, ale ani ve snu mě nenapadlo, že to nebude za Baník," neskrýval překvapení Brabec s připomínkou toho, že vedení klubu hráč ujišťoval, že odejít nechce a že smlouvu prodloužíme.

„To zklamání je pro mě o to větší, že jsem hráči důvěřoval, byli jsme spolu v osobním kontaktu a nejen z profesního, ale i z lidského hlediska jsem si přál, aby se zase vrátil na hřiště. Neváhal jsem vynaložit nemalé finanční prostředky, nemluvě o tom, že jsme mu samozřejmě po celou dobu rekonvalescence hradili plnou mzdu. Sparta nám nicméně v tomto týdnu oznámila, že s hráčem zahájila jednání o přestupu, a tím tu věc považujeme za uzavřenou. Je to pro mě velké zklamání a poučení pro příště," dodal Brabec.

Reklama

Související témata: